En Sıcak Konular

ERDOĞAN: 'GÜNEYDOĞU'YA 12 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILACAK'

12 Mart 2008 20:50 tsi
ERDOĞAN: 'GÜNEYDOĞU'YA 12 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILACAK' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'a (NYT) verdiği bir mülakatta, hükümetin Güneydoğu Anadolu bölgesine 12 milyar dolarlık yatırım yapacağını söylediği belirtildi.

NEW YORK - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'a (NYT) verdiği bir mülakatta, hükümetin Güneydoğu Anadolu bölgesine 12 milyar dolarlık yatırım yapacağını söylediği belirtildi.
     NYT muhabiri Sabrina Tavernise tarafından yapılan mülakatla ilgili olarak gazetede bugün yayınlanan haberde, Başbakan Erdoğan'ın, Güneydoğu Anadolu bölgesinde iş yaratmak ve gençleri yasa dışı hareketlerden uzaklaştırmak amacıyla yeni bir ekonomik çaba içerisine girildiğini ve bu amaçla hükümetin bölgede 12 milyar dolarlık bir dizi büyük çaplı yatırım yapacağını açıkladığı bildirildi.
     Mülakatta, Erdoğan'ın söz konusu programın bölgedeki insanların yaşam standartlarını yükseltme amacını taşıdığını söylediği belirtilen haberde, ayrıca Erdoğan'ın devlet televizyon kanallarının birinin Kürtçe dilinde yayın yapmasına olanak vereceğini ifade ettiğine yer verildi.
     Haberde, Başbakan Erdoğan'ın, hükümetin önümüzdeki 5 yıllık süre içinde 11-12 milyar dolarlık bir yatırım yaparak bölgede iki büyük baraj ve su kanalları sistemi inşa edileceğini, kaldırımlı asfalt yollar yapımının tamamlanacağını ve Suriye sınırındaki bölgeyi kara mayınlarından temizleneceğini kaydettiği yazıldı.
     Haberde, Başbakan Erdoğan tarafından verilen bilgiye göre, söz konusu projenin planlarının 2 ay içinde tamamlanacağı ve baraj inşaatının bu noktada başlayacağı belirtilirken, Erdoğan'ın, başbakan yardımcılarından birinin Güneydoğu Anadolu bölgesindeki şehirleri gezerek proje üzerinde çalışacağını anlattığı da bildirildi.
     Erdoğan'ın ''Ülkenin batısında görebileceğimiz herşeyi ülkenin doğusunda da görebiliriz'' sözlerine de yer verilen haberde, Erdoğan'ın söz konusu televizyon kanalının Farsça ve Arapça dilinde de yayın yapacağını ve kanalın birkaç ay içinde yayına başlayacağını söylediği belirtildi. Gazete, Erdoğan'ın ''Bu bölgeye kültürel haklar sağlama açısından en önemli adım olacak'' dediğini de belirtti.
     Gazete, Erdoğan'ın ülkenin terörizmle mücadelesinin, terör örgütüne karşı yapılan harekatların dışında, ''sosyoekonomik, psikolojik ve kültürel kısmının'' olduğunu belirttiğini de aktardı.
     Gazete, mülakatta Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde de ''yavaşlama ya da durmanın'' söz konusu olmadığını ve Türkiye'nin bu konuda kararlı olduğunu belirttiğini kaydetti.
     Mülakatta, Başbakan Erdoğan'ın Avrupa standartları çerçevesinde Sosyal Güvenlikle ilgili bir yasanın 2-3 hafta içinde meclise sunulacağını ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir yasanın gözden geçirilip düzenlenmesinin ise neredeyse hazır olduğunu söylediği de aktarıldı.


Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,097 µs