En Sıcak Konular

BÜTÇE, ŞUBATTA 1 MİLYAR 21 MİLYON YTL FAZLA VERDİ

12 Mart 2008 13:00 tsi
 BÜTÇE, ŞUBATTA 1 MİLYAR 21 MİLYON YTL FAZLA VERDİ Merkezi yönetim bütçesi, bu yılın Şubat ayında 1 milyar 21 milyon YTL fazla verdi. Son 20 yıl içinde ilk defa şubat ayında bütçe fazlası gerçekleşmiş oldu.

ANKARA - Merkezi yönetim bütçesi, bu yılın Şubat ayında 1 milyar 21 milyon YTL fazla verdi. Son 20 yıl içinde ilk defa şubat ayında bütçe fazlası gerçekleşmiş oldu.
     Geçen yılın aynı dönemine göre bütçe dengesinde yüzde 149,1 oranında iyileşme sağlandı. 2007 yılı Şubat ayında bütçe 2 milyar 77 milyon YTL açık vermişti.
     Maliye Bakanlığı Şubat ayı bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı.
     Buna göre, 2007 yılı Şubat ayında 2 milyar 890 milyon YTL olan faiz dışı fazla, bu yılın aynı ayında yüzde 98,5 artışla 5 milyar 735 milyon YTL oldu. 2008 yılı için 38 milyar 3 milyon YTL olarak belirlenen faiz dışı fazla hedefinin, Şubat ayında yüzde 15,1'ine ulaşıldı.
     Geçen yıl Şubat'ta 15 milyar 314 milyon YTL olan bütçe giderleri, yüzde 8,5 artarak bu yılın aynı ayında 16 milyar 608 milyon YTL'ye çıktı. Bütçe gerçekleşme oranı ise Şubat ayları itibariyle son iki yılda yüzde 7,5 oldu.
     Bütçe gelirleri ise bu yıl Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,2 artarak 13 milyar 236 milyon YTL'den 17 milyar 628 milyon YTL'ye yükseldi. Geçen yıl söz konusu ayda gelirlerde gerçekleşme oranı yüzde 7 iken, bu yıl yüzde 8,6 oldu.
     Bu yılın Şubat ayında bütçe gideri olarak öngörülen 222,5 milyar YTL'nin yüzde 7,5'i kullanılırken, aynı ayda faiz gideri 4 milyar 714 milyon YTL oldu.
     Bu yılın ilk 2 ayında ise bütçe 496 milyon YTL fazla verdi ve bu dönemde 9 milyar 494 milyon YTL faiz dışı fazla elde edildi.
     Bu yılın Ocak-Şubat aylarını kapsayan yılın ilk 2 ayında, bütçe 496 milyon YTL fazla verdi. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 8 milyar 173 milyon YTL açıkla sonlanmıştı. Bu yıl gercekleşen veriler, geçen yılın aynı dönemine göre bütçe dengesinin yüzde 106,1 oranında iyileşme gösterdiğini ortaya koydu.

Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,860 µs