En Sıcak Konular

TERÖRE AKAN PARA UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIKTAN

11 Mart 2008 18:52 tsi
TERÖRE AKAN PARA UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIKTAN Orgeneral Saygun, Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığı'nın Bilkent Otel'de bu yıl ikincisini düzenlediği, ''Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu''nun kapanış konuşmasını yaptı.

ANKARA - Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, ''Terör örgütünün elde ettiği yıllık gelirinin 400-500 milyon avro civarında olduğu, bunun 200-250 milyon avrosunun uyuşturucudan, 100-150 milyon avrosunun kaçakçılıktan, 15-20 milyon avrosunun toplanan yardımlardan ve 20-25 milyon avrosunun da diğer faaliyetlerden sağlandığı değerlendirilmektedir'' dedi.
     Orgeneral Saygun, Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığı'nın Bilkent Otel'de bu yıl ikincisini düzenlediği, ''Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu''nun kapanış konuşmasını yaptı.
     Saygun, sempozyumda ''terörizmle uluslararası mücadelede ortak ve kararlı bir hareketin topyekun bir biçimde yürütülmesi için, siyasi ve ekonomik başta olmak üzere terörizme yönelik her türlü desteğin kesilmesinin şart olduğu''nun ortaya konulduğunu söyledi.
     Orgeneral Saygun, günümüzde terörle mücadeleyi olumsuz etkileyen bir diğer hususun da teröristlerin gelişmiş iletişim imkanlarını yaygın olarak kullanabilmeleri olduğunu söyledi.
     Saygun, bu konuda da uluslararası işbirliğinin kesin bir biçimde gerekli olduğuna işaret etti.
     Orgeneral Saygun, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Türkiye, yıllardır yürüttüğü terörle mücadelesinin her safhasında terörist ve halk ayrımını çok keskin çizgilerle yapmış ve farklı yorumlara yol açabilecek her türlü uygulama, tavır ve ifadeden kaçınmış, hiç kimseye potansiyel terörist gözüyle bakmamıştır. Ancak, maalesef günümüzde giderek artan bir şekilde, hem ülkemizdeki bazılarının, hem de Avrupa'daki bir takım ülke ve çevrelerin, Kürt kökenli herkesi PKK/Kongra-Gel terör örgütüyle irtibatlandırma gayreti içinde oldukları görülmektedir. Nitekim, Avrupa Parlamentosu ile değişik Avrupa ülkeleri parlamentolarının çatıları altında yapılan konferanslara terör örgütüne mensup ve aranan teröristlerin katılmalarında veya üst düzey yetkilileri ziyaret etmelerinde bir beis görülmemektedir.''
     Saygun, ''Terörizmle mücadeledeki asıl sıkıntının uluslararası hukuki düzenlemelerin olmamasından kaynaklanmadığı açıkça ortaya çıkmaktadır. Esas sıkıntı ulusal hukuk sistemlerine uluslararası siyasi iradenin yansıtılmamış olmasıdır'' dedi.
     Orgeneral Saygun, küresel bir boyut kazanmış olan terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin şart olduğundan kimsenin şüphe etmediğini söyledi.
     Saygun, bugün gelinen noktada terörizmle mücadele konusunda en üst seviyede belgelenmiş olan uluslararası siyasi iradenin sahada uygulamasının tam bir karşılığının olmadığının sempozyumda gündeme geldiğini belirtti. Bunun doğal bir sonucu olarak terörizmin küresel ölçekte yükselen bir problem olmaya devam ettiğini anlatan Orgeneral Saygun, sempozyum esnasında bu konuların da ayrıntılı bir şekilde ele alındığını dile getirdi.
     Orgeneral Saygun, konuya ilişkin tespitle değerlendirmelerini katılımcılarla paylaşarak, BM, NATO, AB, AGİT başta olmak üzere birçok önemli kuruluşun terörle mücadeleye ilişkin ayrı ayrı düzenlemeler yaptıklarını anımsattı.
     Orgeneral Saygun, ''Bugün Avrupa'nın artan bir şekilde uluslararası terörün barınma ve yayılma merkezi haline geldiği ve terör tehdidinin üstlendiği bir platform teşkil etmeye başladığı yolunda ciddi endişeler ifade edilmektedir'' dedi. Saygun, gerçekten de aranan teröristlerin demokratik düzenin sağladığı serbestliği, azınlık hakları, kişi hak ve özgürlükleri, ifade özgürlüğü gibi medeni dünyanın temel ve ortak değerlerinin arkasına saklanarak, bu değerleri kendi amaçları için kullanabildiklerini vurguladı.


Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,050 µs