En Sıcak Konular

SAĞLAM: ZAFER SARHOŞU OLMAMAMIZ GEREKİR

11 Mart 2008 17:32 tsi
SAĞLAM: ZAFER SARHOŞU OLMAMAMIZ GEREKİR Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sezon başında bir değişime gittiklerini, bunu gerçekleştirirken başarıyı da yakalamaya çalıştıklarını söyledi.

İSTANBUL - Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sezon başında bir değişime gittiklerini, bunu gerçekleştirirken başarıyı da yakalamaya çalıştıklarını söyledi.
     Sağlam, BJK TV'de yaptığı açıklamada, Beşiktaş'a geldiğinde camianın beklentilerinin farkında olduğunu, tüm planları bu doğrultuda yaptıklarını belirterek, ''Değişimi yaşarken başarıyı yakalamak çok zor. Biz bunu yaparken yarıştan da uzak kalmamaya çalışıyoruz. Her geçen gün isteklerimizi yerine getirmeye çalışan bir takımımız var. Galatasaray galibiyeti takıma liderlik getirdi, ancak bunu fazla büyütmemek gerek. Liderliği sezon sonuna kadar taşıyamadıktan sonra, şu andaki birinciliğin bir önemi yok. Tepede olmak önemli, ancak 34. hafta sonunda zirvede olmak hepsinden daha önemli. Liderliğin kıymetini biliyoruz, ancak zafer sarhoşu olmamamız gerekir'' diye konuştu.
     Liderliğin, ister istemez bir baskı unsuru olduğunu, bu baskıyı performansa olumlu etki yapacak şekilde değiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Ertuğrul Sağlam, takım psikoloğunun da bu konuda kendilerine büyük katkı sağladığını kaydetti.
     Ertuğrul Sağlam, son dakikalarda attıkları gollerle kazandıkları maçlar konusunda görüşlerini açıklarken, ''Bunlar futbolun içinde var. Oyuncularım, 'Son düdüğe kadar mücadeleye devam edeceğiz' diyorlar. Biz de bu durumdan oldukça memnunuz'' dedi.
     Ertuğrul Sağlam, Bobo'nun iyileşmesiyle kadro seçiminde alternatiflerinin arttığını belirtirken, her futbolcunun oynamak istediğini, ancak hazır olduğuna inandığı oyuncuya formayı verdiğini söyledi.
     Devre arasında transfer edilen Holosko'nun, kısa sürede takıma uyum sağladığını anlatan Sağlam, Slovak futbolcunun herkesi etkilediğini ve bundan sonraki süreçte Holosko'dan daha çok verim almaya çalışacaklarını kaydetti.
     Takımın agresif oynamadığı yönündeki eleştiriler hatırlatıldığında, futbolun izin verdiği ölçüde sertliği sonuna kadar kullanmak gerektiğini söyleyen Ertuğrul sağlam, ''Futbol, artık kora kor mücadelelerin yaşandığı bir oyun oldu. Size yapılan sertliğe cevap vermezseniz, rakibinize boyun eğersiniz. Genel olarak topla oynamayı seven bir takımız. Top rakipteyken bazı sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu da geçmişten kalan bir alışkanlık. Alışkanlıkları yıkmak zor. Biz bunun için mücadele ediyoruz. Bu nedenle biraz zamana ihtiyacımız var'' dedi.
     Hafta sonunda karşılaşacakları rakipleri Trabzonspor'un, son dönemlerde eski gücünden uzak bir görüntü çizdiğini de konuşmasında dile getiren Sağlam, ''Bizi yenerek taraftarlarını sevindirmek istiyorlar. Önümüzdeki 4 haftada, şampiyonluk yolundaki 2 rakibimizle karşılaşacağız, ancak şu anda sadece Trabzonspor maçını düşünüyoruz. Bu maçta alacağımız 3 puana konsantre olduk'' şeklinde konuştu.


Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,509 µs