En Sıcak Konular

OBAMA, CLİNTON'IN 'YARDIMCIM OLSUN' TEKLİFİNİ REDDETTİ

11 Mart 2008 07:44 tsi
OBAMA, CLİNTON'IN 'YARDIMCIM OLSUN' TEKLİFİNİ REDDETTİ ABD'de Demokrat Parti'nin iddialı başkan adayı Barack Obama, rakibi Hillary Clinton'ın dile getirdiği "kendisi benim yardımcım olsun" önerisini açık bir dille reddetti.

WASHİNGTON - ABD'de Demokrat Parti'nin iddialı başkan adayı Barack Obama, rakibi Hillary Clinton'ın dile getirdiği "kendisi benim yardımcım olsun" önerisini açık bir dille reddetti.
     Obama, açıklamasında, şimdiye kadarki ön seçimlere göre Clinton'dan daha fazla oy, delege ve eyalet kazandığına işaret ederek, "yarışta ikinci sırada giden birisi, nasıl olur da birinci giden kişiye başkan yardımcılığını önerebilir, anlayabilmiş değilim. Ben başkan yardımcılığı için değil, ABD'nin başkanı olmak için yarışıyorum" dedi.
     Hillary, son açıklamalarında ABD başkanlığı için tecrübeli ismin kendisi olduğunu, Obama'nın ise gereken deneyimden yoksun bulunduğunu savunarak, Obama'nın dilerse kendisinin yardımcısı olabileceğini ima eden sözler sarf etmişti.
     ABD'de şimdiye kadar yapılan 45 ön seçimin 28'ini Obama, 17'sini de Clinton kazanmış bulunuyor. Ancak Hillary'nin büyük eyaletlerde daha başarılı olduğu gözleniyor.
     Delege yarışında da önde giden Obama'nın halen 1579, Clinton'ın ise 1473 delegesi bulunuyor. Demokrat Partinin başkan adaylığını garantilemek için 2025 delege kazanmak gerekiyor.
     Demokrat Partide bugün de Mississippi eyaletinde ön seçim yapılacak. Kayda değer bir siyah nüfusa sahip bu eyaletteki ön seçimde Obama favori görülüyor.
     Öte yandan Temsilciler Meclisinin Cumhuriyetçi Partili üyesi Steve King, Obama'nın başkan seçilmesi durumunda "teröristlerin bayram edeceğini" ileri sürerek ilgiyi üzerinde topladı.
     King, Obama'nın ABD askerlerini Irak'tan çekmeyi amaçladığını, Kenyalı Müslüman kökenli bir babanın oğlu olduğunu ve "Hussein" göbek adını taşıdığını kaydederek, bunların hepsinin, "teröristler için anlam taşıdığını" savundu.
     Obama ise, "King ve benzerleri, gazetelere girebilmek için bu tip saldırganca beyanları benimsiyor. Dolayısıyla bunu pek ciddiye almıyorum" dedi.

Bu haber 255 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,540 µs