En Sıcak Konular

ETİBANK DAVASINA DEVAM EDİLDİ

10 Mart 2008 17:33 tsi
ETİBANK DAVASINA DEVAM EDİLDİ Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin ile oğlu Şevket Önay Bilgin ve Cavit Çağlar'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanmasına devam edildi.

İSTANBUL - Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin ile oğlu Şevket Önay Bilgin ve Cavit Çağlar'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanmasına devam edildi.
     İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Dinç Bilgin, Şevket Önay Bilgin, Türker İnanoğlu, İsmail Hakkı Karakaya, Mustafa Dinçer, Ferhat Yengiloğlu, Murat Yüksel, Hakkı Cengiz Kırgül, Şükrü Karahasanoğlu, Zeki Ünal, Cahit Demir, Ahmet Can, Seda Eren, Yasin Kadri Ekinci, Aziz Başkurt Okaygün, Ali Cüneyt Ortan ve Haluk Fikret Abuşoğlu katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.
     Bazı sanıkların kimlik tespitinin yapıldığı duruşmada, Yargıtay 7. Ceza Dairesinin 18 Temmuz 2007 tarihli bozma ilamı da okundu.
     Sanıklardan Türker İnanoğlu, hakkında daha önce beraat kararı verildiğini ve bu karara uyulmasını istediğini belirterek, Banka'yla ilişkisinin tamamen ticari olduğunu ve aldığı söz konusu kredinin tarafından faiziyle ödendiğini anlattı.
     Duruşmada ifadeleri alınan bazı sanıklar da mahkeme kararıyla daha önce beraat ettiklerini belirterek, mahkemenin beraat kararında direnmesini talep etti.
     Duruşmada söz alan Dinç Bilgin ve Şevket Önay Bilgin'in avukatı Asım İplikçioğlu, soruşturmanın genişletilmesini ve müvekkilleri hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.
     Sanıklardan Şükrü Karahasanoğlu da yurt dışında tedavi gördüğünü ve bu nedenle üç ayda bir kontrole gitmesinin gerektiğini belirterek, ''zorunluluk sebebiyle'' yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.
     Dinç Bilgin ve Şevket Önay Bilgin'in avukatının, ''soruşturmanın genişletilmesi'' talebinin daha sonra değerlendirilmesini isteyen Cumhuriyet Savcısı Selamettin Celep, Şükrü Karahasanoğlu'nun yurt dışına çıkış yasağının da sağlık nedeniyle kaldırılması yönünde görüş belirtti.
     Şükrü Karahasanoğlu'nun yurt dışına çıkış yasağını 1 ay süreyle geçici olarak kaldıran mahkeme heyeti, bu yöndeki diğer talepleri ise reddetti.
     ''Soruşturmanın genişletilmesi'' yönündeki talebe ilişkin kararın daha sonra verilmesine hükmeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi ve diğer sanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.


Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,214 µs