En Sıcak Konular

ERDOĞAN: AK PARTİ İKTİDARI EMİRLE HAREKET ETMEZ

9 Mart 2008 19:15 tsi
 ERDOĞAN: AK PARTİ İKTİDARI EMİRLE HAREKET ETMEZ AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarının herhangi bir ülkenin emriyle hareket eden iktidar olmadığını vurguladı...

İZMİR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarının herhangi bir ülkenin emriyle hareket eden iktidar olmadığını vurgulayarak, ''Bu harekatın arkasında hükümetimizin verdiği yetki vardır. Siyasi sorumluluğu da bize aittir. Muhalefet, eleştirilerinde bizi muhatap almak durumundadır'' dedi.
     Halkapınar Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti İzmir Kadın Kolları 2. Olağan Kongresine katılan Başbakan Erdoğan, sadece sınır ötesi harekatlar yaparak terörü sona erdirmek mümkün olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
     "Öyle olduğunu söyleyenlere sesleniyorum. Askerimizin üzerinden, ordumuzun üzerinden siyaset yapmak gayretine girmek isteyenler var ya, onlara sesleniyorum. Sizin aklınız Allah aşkına muhalefete geçince mi yerini buldu? Bugüne kadar neredeydiniz? Türkiye'de terör 30 yıldır sürekli büyüyerek gelişti. Ondan sonra bir inişe geçti. Siz de iktidar oldunuz bu ülkede. O zaman neden Kandil'e gidip bu işi bitirmediniz? Yoksa aradınız da haritada Kandil'in yerini mi bulamadınız? Yoksa bizden habersiz gittiniz de 1995'lerde, 2000'lerde Kandil'de terörist mi yoktu? Bu ucuz polemikleri bırakın. Sınır ötesi harekatla terör örgütünün kökü kazınacak olsa, bugüne kadar Türkiye her türlüsünü yaptı. Onlarca defa bu tür harekat yapıldı.
     AK Parti iktidarı herhangi bir ülkenin emriyle hareket eden iktidar değildir. Hangi ülke olursa olsun, biz istişaremizi yaparız, ilgili kurum ve kuruluşlarla yaparız. Gerekirse siyasi partilerle de bunu yaparız ve ondan sonra da kararımızı verir yola devam ederiz."

ERDOĞAN: YA İSPATLARSINIZ, YA DA SUSARSINIZ
    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Eğer Genelkurmay Başkanımız 'Üniformamı çıkarırım' diyorsa, eğer Başbakan 'siyasi elbiseyi çıkarırım' diyorsa ya delil gösterirsiniz iftiranızı ispatlarsınız, ya da susarsınız. Susmazsanız vakti gelir millet sandıkta sizi susturur'' dedi.
     Halkapınar Spor Salonunda AK Parti İzmir Kadın Kolları 2. Kongresine katılan Başbakan Erdoğan, Irak'ın kuzeyine yapılan son kara harekatında 24'ü asker, 3'ü geçici köy korucusu 27 şehit verildiğini anımsatarak, ağır kış şartlarında, gece koşullarında bölücü terör örgütüne baskın tarzında önemli darbe vurulduğunu kaydetti.
     "Ne yazık ki, harekattan dönen kahramanlarımız daha koğuşlarına dönüp botlarını çıkarmadan başlatılan anlamsız bir tartışma, bütün bu başarıya adeta bir gölge anlayışını taşıyor. Memleket, millet menfaati görmüyorum bu tartışmanın devamında" diye konuşan Erdoğan, şurları kaydetti:
     "İftirayla siyaset olunmaz. Dünyanın kaç ülkesinde hükümetiyle, askeriyle milletin itibarını istiskal eden, dışarıdan emir alıyor gibi göstermek için bu kadar hevesli bir muhalefet vardır? Üzülüyorum. Siyaseten bu kadar çaresiz durumda olabilirsiniz ama kurumlarımızın itibarına, şerefine söz söyleyemezsiniz. Siyasi rekabet demokrasilerin temelidir, fakat unutmayın, her şey değildir."
     Cuma günü Uşak'ta yaptığı af ile ilgili konuşmasının farklı yönlere çekildiğini belirten Erdoğan, af konusunun hukuken, devletin ve Meclis'in iradesinde olduğunu, ancak kendilerinin bundan bahsetmediğini dile getirerek, şöyle konuştu.
     ''Kamu vicdanında bunun nasıl bir etki doğuracağı da önemlidir. Devlet düzenleme yaparken bunu da hesaba katmalıdır. Bir hukuki düzenleme yaparken, bunun kamu vicdanına uyup uymadığına, toplumun yüreğini sızlatıp sızlatmadığına dikkat etmek, tarafların hassasiyetlerini gözetmek, devletin görevidir. Biz bunu dile getiriyoruz, ama onlar onu başka yerlere çekiyor. Hangi insan, ailesinde en sevdiği babası, hanımı, evladı öldürülmüş olsa, bunlar affedilerek karşısına çıksa, buna katlanabilir mi? Buna dayanabilir mi, soruyorum sizlere? Neymiş? Devlet af çıkarmış... Olur mu böyle bir şey? AK Parti iktidarı, bu tür bir affı, parlamentoda gücü yettiği sürece çıkarmaz, çıkaramaz.''



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,549 µs