En Sıcak Konular

ATO'DAN KREDİ KARTI YASA ÖNERİSİ

9 Mart 2008 14:41 tsi
ATO'DAN KREDİ KARTI YASA ÖNERİSİ Ankara Ticaret Odası (ATO), ''yüz binlerce insanın kabusu olmaya devam eden'' kredi kartı sorununun çözümü için TBMM'ye yasa önerisi sundu.

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO), ''yüz binlerce insanın kabusu olmaya devam eden'' kredi kartı sorununun çözümü için TBMM'ye yasa önerisi sundu.
     ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya sunulan yasa önerisinin içeriğine ilişkin bilgi verildi.
     Açıklamada, bugüne kadar ödeme kolaylığı getiren iki yasal düzenleme yapılmasına rağmen, faiz oranlarının yüksekliği ve kart limitlerinin kullanıcıların gelir düzeyinin çok üzerinde olması nedeniyle, sorunun köklü bir çözüme kavuşturulamadığı vurgulandı.
     ATO açıklamasına göre, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasasında değişiklik yapılmasına dair yasa önerisi iki maddeden oluşuyor.
     Birinci madde, 5464 Sayılı Yasa'nın 8. maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan kart çıkaran kuruluşların yükümlülüklerine ilişkin ifadenin, ''Kart çıkaran kuruluşlar, kartların düzenli ve güvenli kullanımı ile bildirim, talep, şikayet ve itirazlara ilişkin gerekli tedbirleri almaya yönelik sistem ile T.C. kimlik numarasına bağlı kart bilgi havuzu sistemini oluşturmak ve bu sistemlerin kesintisiz ve tam çalışmasını sağlamakla yükümlüdür'' şeklinde değiştirilmesini içeriyor.
     Açıklamada, yasa önerisinin ikinci maddesinde, 5464 sayılı Yasa'nın 26. maddesinin üçüncü fıkrasının ''Kredi kartlarında uygulanacak olan yıllık azami akdi faiz oranı, devlet iç borçlanma senetlerinin yıllık ortalama basit faiz oranının yüzde elli fazlasını geçemez'' şeklinde değiştirildiği belirtildi.
     ATO Başkanı Sinan Aygün, yasa önerisinin benimsenmesi ve sahiplenilmesi için TBMM üyelerine çağrıda bulundu.
     Aygün, her 2-3 yılda bir kredi kartı kabusu görmemek için köklü çözümü içeren bir yasa önerisi hazırladıklarını ifade ederek, bu önerinin en kısa zamanda komisyonlarda görüşülerek genel kurulda yasalaşmasının, hem bankaların hem de vatandaşların lehine olacağını kaydetti.

Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs