En Sıcak Konular

TÜRK-İŞ: SOMUT BİR YAKLAŞIM GÖREMEDİK

9 Mart 2008 13:08 tsi
TÜRK-İŞ: SOMUT BİR YAKLAŞIM GÖREMEDİK Kumlu, genel başkan olduğu günden bu yana Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'yla ilgili hükümetle her düzeyde her türlü görüşmeyi yaptıklarını söyledi.

ANKARA - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in isteğiyle dün Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı yeniden masaya yatırdıklarını belirterek, ''Ama bizim itiraz ettiğimiz maddelere ilişkin somut bir yaklaşım göremedik'' dedi.
     Kumlu, genel başkan olduğu günden bu yana Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'yla ilgili hükümetle her düzeyde her türlü görüşmeyi yaptıklarını söyledi.
     Taleplerini en son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini ifade eden Kumlu, Erdoğan'ın görüşmede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, ''Türk-İş'in taleplerini dikkate alın'' dediğini, ancak değişen bir şey olmadığını kaydetti.
     Tasarının, çalışanların özellikle de işçilerin haklarında büyük kayıplar yaratacak düzenlemeler içerdiğini dile getiren Kumlu, şunları kaydetti:
     ''Dün Sayın Bakan yeniden görüşmek istedi. Uzmanlarımızla bakanlığa gittik. Konu yeniden masaya yatırıldı. Ama bizim itiraz ettiğimiz maddelere ilişkin somut bir yaklaşım göremedik. Özellikle Hazine kökenli uzmanların yaklaşımları çok sertti. Tabii onlar IMF'yi temsil ediyor.
     Sayın Bakan neye itiraz ettiğimizi bilmediğini söylüyor. Bizim anlattıklarımızdan günlerdir anlamadıysa bile gazetelerin sayfaları günlerdir tasarının sakıncalarını anlatıyor. Yine Sayın Bakan 9 bin prim ödeme süresinde ikna olduğumuzu söylüyor. Bu mümkün değil. Çünkü bu başından beri en hassas olduğumuz konulardan biri.
     Türk-İş taleplerini bir değil bin kere iletmiştir. Bir mesafe alınamaması nedeniyle de eylem kararı almıştır. Görüşmelere elbette açığız ama Başkanlar Kurulu kararımız gereği artık sözün bittiği yerdeyiz.''


Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,020 µs