En Sıcak Konular

PROF. DR. SADUN AREN VEFAT ETTİ

8 Mart 2008 15:15 tsi
PROF. DR. SADUN AREN VEFAT ETTİ Eski milletvekili ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) eski öğretim üyesi Prof. Dr. Sadun Aren vefat etti.

ANKARA - Eski milletvekili ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) eski öğretim üyesi Prof. Dr. Sadun Aren vefat etti.
     Alınan bilgiye, Sadun Aren, bir süredir tedavi gördüğü Bayındır Hastanesi'nde bugün yaşamını yitirdi.
     Sadun Aren için 10 Mart Pazartesi günü TBMM ve SBF'de tören düzenlenecek. Sadun Aren'in cenazesi, Kocatepe Camisi'ndeki ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Ankara'da toprağa verilecek.

Prof. Dr. Sadun Aren, 26 haziran 2006 tarihli Hürriyet Gazetesi Ekonomi Sayfası'nda Sefa KAPLAN İmzalı haberde şunları şöylemişti:

Eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili, eski Sosyalist Birlik Partisi (SBP) Genel Başkanı Prof. Dr. Sadun Aren, sosyalist kesime egemen olan zihniyet dolayısıyla, "hain" damgası yememek için görüşlerini açıklamaktan çekindiğini söyledi.

Prof. Aren, hatıralarını anlattığı "Puslu Camın Arkasında" adlı kitapta, "Şimdiye kadar söylediklerimizin birçoğu geçerliğini yitirdi. Fakat şaşkınlık içinde olduğu için kimse bir şey söylemek istemiyor. (...) Ben bazı yerlerde cok sevdiğim eski dostlarımla konuşurken adeta korkuyorum. Örneğin ben özelleştirmeye karşı çıkmayı gerekli bulmuyorum" dedi. Prof. Aren, özelleştirme gibi konularda görüş belirtmekten korktuğunu şu sözlerle ifade etti: "Bugünkü koşullarda özelleştirmeye karşı çıkmanın ilericilikle hiçbir alakası yoktur. Ama bugün fiiliyatta benim birçok eski arkadaşım, ilerici arkadaşım buna karşı çıkıyorlar ve bunu ilericilik adına yapıyorlar (...) Halbuki ben bilhassa bunu yapmak, eski yolun yanlış olduğunu söylemek istiyorum. Bunu bir görev sayıyorum."

KÜRESELLEŞME OLUMLU:


Prof. Sadun Aren, sosyalist kesimin karşı çıktığı "küreselleşme"den yana olduğunu da belirterek, "Globalleşmeye bağlı olan her şey insanlığın kazanımıdır" dedi. Prof. Aren şöyle devam etti: "Küreselleşmeyi olumlu bir aşama olarak görüyorum. Çünkü sosyalizmin barışçılığı, sömürünün ortadan kaldırılışı olursa global çapta olur. Dünyanın başka yerinde vahşet varken, siz kendi ülkenizde sosyalizm yapamazsınız. Onun için bu tür sosyalizmin bir ön gereği de globalleşmedir. Globalleşmeye bağlı oolan her şey insanlığın kazanımıdır."

 

 



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,563 µs