En Sıcak Konular

BAKOYANNİ: '8 TEMMUZ YENİ ÇÖZÜME YÖNLENDİREBİLİR'

8 Mart 2008 11:59 tsi
 BAKOYANNİ: '8 TEMMUZ YENİ ÇÖZÜME YÖNLENDİREBİLİR' Dora Bakoyanni, önümüzdeki dönemi Kıbrıs konusunda "önemli bir fırsat penceresi" olarak değerlendirerek, 8 Temmuz anlaşmasının Kıbrıs konusunu yeni bir çözüme yönlendirebileceğini söyledi.

ANKARA - Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, önümüzdeki dönemi Kıbrıs konusunda "önemli bir fırsat penceresi" olarak değerlendirerek, 8 Temmuz anlaşmasının Kıbrıs konusunu yeni bir çözüme yönlendirebileceğini söyledi.
     Çalışma ziyareti nedeniyle Ankara'da bulunan Bakoyanni, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi.
     "Önümüzde bir fırsat penceresi olarak algılayabileceğimiz ve bizim de bunun geliştirilmesi için katkıda bulunabileceğimiz bir fırsat var" diyen Bakoyanni, şöyle konuştu: "8 Temmuz anlaşmasının, yeni ve son derece güzel hazırlanmış bir çözüm aşamasına yönlendirebileceği düşüncesini taşıyoruz. Bu da tabii ki BM Güvenlik Konseyinin kararlarının da uygulanacağı, Kıbrıs'ın haklı, kalıcı ve temelli bir çözüme yaklaşması ve böyle bir sürece girmesi anlamını taşıyor. Bu da tabii ki, iki halkın birlikte yaşayabileceği bir çözüm anlamına geliyor."
     Dışişleri Bakanı Babacan ise Kıbrıs konusunun önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, "2008 için önemli bir fırsat penceresinin açıldığını düşünüyoruz" dedi.
     Ege ile ilgili konuların ise istikşafi görüşmeler çerçevesinde ele alındığını kaydeden Babacan, dün Atina'da yeni hükümet dönemindeki ikinci tur görüşmelerin gerçekleştirildiğini ve bunların devam edeceğini belirtti.
     Babacan, azınlıklarla ilgili konuların da rahatlıkla ve açıklıkla konuşulduğunu söyledi ve "Her iki tarafta çözüm odaklı bir siyasi irade var" diye konuştu.


Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,623 µs