En Sıcak Konular

SELVİ: 'TASARI, TÜRKİYE GERÇEKLERİYLE BAĞDAŞMIYOR'

8 Mart 2008 11:56 tsi
SELVİ: 'TASARI, TÜRKİYE GERÇEKLERİYLE BAĞDAŞMIYOR' CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın imzalanan uluslararası anlaşma ve belgeler, Anayasa ve Türkiye gerçekleriyle bağdaşmadığını belirtti.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın imzalanan uluslararası anlaşma ve belgeler, Anayasa ve Türkiye gerçekleriyle bağdaşmadığını belirtti.
     Selvi, yaptığı açıklamada, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildiğini anımsatarak, hükümetin sosyal güvenlik ve sağlık sistemi konusundaki ısrar ve inadının gerilim ve kaosa yol açacağını öne sürdü.
     Tasarıyla getirilmek istenen düzenlemelerin Anayasa'nın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez ''sosyal devlet'' niteliğine ağır darbe vuracağını ifade eden Selvi, tasarının Türkiye'nin imzaladığı uluslararası anlaşma ve belgelerin, Anayasa ve Türkiye gerçekleriyle bağdaşmadığını savundu.
     Toplumun bugününü ve geleceğini ilgilendiren bu tür önemli ve kapsamlı düzenlemelerin geniş mutabakatla yapılması gerektiğini anlatan Selvi, şöyle devam etti:
     ''Görüşleri, uyarıları dikkate alınmayan işverenler, işçiler, memurlar, gazeteciler, emekliler, sendikalar, esnaflar, çiftçiler yeni yükler getiren, kazanılmış haklarını elinden alan böyle bir düzenleme karşısında tedirginlik içindedir. Ancak AKP, birçok önemli konuda olduğu gibi bu konuda da uzlaşmaz tutumunu inatla sürdürmekte, halkı tahrik etmektedir.''


Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,447 µs