En Sıcak Konular

CUMHURBAŞKANI GÜL: 'TERÖR ÖRGÜTÜ MÜŞTEREK BELA'

7 Mart 2008 23:17 tsi
CUMHURBAŞKANI GÜL: 'TERÖR ÖRGÜTÜ MÜŞTEREK BELA' Abdullah Gül, Irak halkının terör acısını çok iyi bildiğini, Türkiye'nin terörle ve terör örgütü PKK ile mücadelesini en iyi Iraklılar'ın anlayacağını dile getirerek, ''Terör örgütünü müşterek bela olarak görüyorum'' dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak halkının terör acısını çok iyi bildiğini, Türkiye'nin terörle ve terör örgütü PKK ile mücadelesini en iyi Iraklılar'ın anlayacağını dile getirerek, ''Terör örgütünü müşterek bela olarak görüyorum'' dedi.
     Gül ile Talabani, Çankaya Köşkü'nde görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
     Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerde ve bölgenin geleceği konusunda ortak vizyona sahip olduklarını gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede önümüzdeki dönemde her iki ülke bakanlarının karşılıklı ziyaretlerle bugün ele alınan konuları değerlendireceklerini bildirdi.
     Türkiye'nin başından beri Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine, egemenlik, refah ve güvenliğine özen gösteren ülkelerin başında geldiğinin altını çizen Gül, ''Bizim vizyonumuz, ulusal uzlaşısını tamamlamış, komşularıyla iyi ilişkiler kurmuş Irak'tır. İki ülke arasındaki büyük potansiyel harekete geçirildiğinde örnek bir komşuluk ilişkisi ortaya çıkacaktır'' diye konuştu.
     Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelede, sorunun demokratik yollardan çözümüne ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:
     ''Hiçbir ülke, kendi toprakları üzerinde ya da komşusunda silahla gezen, kanunsuz silah taşıyan, teröre yeltenen ve terör yapan bir örgüte müsamaha etmez. Her şeyden önce, kanunsuz şekilde silah taşıyan ve terör işleyen herkesin bunu bırakması gerekir. Türk demokrasisi Avrupa seviyesinde demokrasidir. Herkes görüşünü, fikrini konuşur, açıkça söyler. Bunlar ayrı şeylerdir. Kimin elinde silah varsa, kim terör peşindeyse hiçbir devletin buna göz yummayacağı gibi Türkiye de buna göz yummaz.''

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN TALABANİ ONURUNA YEMEK
     Irak Devlet Başkanı Talabani, Irak'ın Türkiye ile ilişkilerine ''ayrı bir önem'' verdiğini belirterek, bu ilişkileri teröre karşı savaşmak esasına dayalı bir işbirliğiyle geliştirmek niyetinde olduklarını söyledi.
     Cumhurbaşkanı Gül, çalışma ziyareti için Ankara'da bulunan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi.
     Yemeğe, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Sadettin Ergeç, Irak Özel Temsilcisi Vekili Elçi Murat Özçelik, Ankara'daki kimi ülkelerin büyükelçilerinin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,809 µs