En Sıcak Konular

UNAKITAN'A AVRUPA'DAN ÖDÜL

7 Mart 2008 16:17 tsi
 UNAKITAN'A AVRUPA'DAN ÖDÜL The Banker Dergisi'nin ''2007 yılı Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı'' ödülü, bugün, Londra'da yapılan törenle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a verildi.

LONDRA - Financial Times grubu tarafından yayımlanan The Banker Dergisi'nin ''2007 yılı Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı'' ödülü, bugün, Londra'da yapılan törenle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a verildi.
     Özel bir İş Kulübü'nde yapılan törende konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, başarısını önce üyesi bulunduğu AK Parti hükümetine sonra da partisini iktidara getiren ve son yapılan seçimde desteğini arttıran Türk halkına borçlu olduğunu belirterek, ''Bu ödülü milletim adına alıyorum'' dedi.
     Törende konuşan The Banker Dergisi Editörü Karina Robinson, Türkiye'nin ekonomik performansı ve bu performansın sağlanmasında en büyük rolü oynayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın başarılarını övdü.
     Ödülün resmi olarak 2007 yılı için verildiğini, ancak gayri resmi olarak 2001 krizinden bu yana yaptığı önemli uygulamalarla Türk ekonomisini büyük başarılara taşıyan Maliye Bakanı'nın son birkaç yılda gösterdiği başarıya adandığını belirten Robinson, son dönemde başta ABD bankalarında olmak üzere global olarak etkisi hissedilen mali krize dikkat çekti. Robinson, ''Türkiye Cumhuriyeti ve Türk maliyesinin bu duruma rağmen çok iyi bir dönemden geçtiğini'' belirtti.
     Bazı çevrelerin Türkiye'deki iyi ekonomik gelişmelerin sadece dünyadaki genel trendin bir sonucu olduğuna inandıklarını da belirten Robinson, ''Ancak biz öyle düşünmüyoruz'' dedi.
     Türk bankalarının başarılarını öven ve bunun tamamen Türkiye'deki ekonomik gidişatın bir sonucu olduğunu da ifade eden Robinson, Türkiye'de başarıyla gerçekleştirilen reform sürecine ve elden bırakılmayan mali disipline de dikkat çekti.
     2000-2001 krizinin ardından işbaşına gelen bir hükümet olarak pek çok reformlar gerçekleştirdiklerini, mali disiplini tesis ettiklerini, kalkınmayı sağladıklarını ve borç yapısını düzelttiklerini kaydeden Bakan Unakıtan, bu başarısını önce hükümetine, sonra da AK Parti hükümetini önce göreve getirip, geçen seçimlerde ikinci kez daha büyük çoğunlukla hükümet yapan Türk milletine borçlu olduğunu belirtti.
     AK Parti hükümetinin bundan sonra da aynı politikalarını sürdüreceğini ve mali disiplin konusundan taviz vermeyeceğini belirten Unakıtan, ''Daha bu sabah son iki ayın bütçe neticelerini aldım ve bu neticelerin son yılların en iyi performansını yansıttığını gördüm. Bunu vurgulamak isterim'' diye konuştu.
     Türkiye'de yapısal reformların bütün hızıyla süreceğini, AB uyum yasalarının birbirini takip edeceğini belirten Unakıtan, özelleştirmelerin de sürdürüleceğine dikkat çekerken, ''2008 yılı Türkiye'de büyük bir özelleştirme yılı olacak'' dedi.

Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,281 µs