En Sıcak Konular

BAYKAL: AĞIR SUÇLAMA SÖZ KONUSU

7 Mart 2008 15:25 tsi
BAYKAL: AĞIR SUÇLAMA SÖZ KONUSU Baykal, Genelkurmay Başkanlığınca yapılan son açıklamaya ilişkin olarak, ''Yapılmış olan açıklama hiçbir ayrım yapmadan, hiçbir şekilde kabul edilemez nitelemeler ve hakaretler içermektedir. Bir ağır suçlama söz konusudur'' dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanlığınca yapılan son açıklamaya ilişkin olarak, ''Yapılmış olan açıklama hiçbir ayrım yapmadan, hiçbir şekilde kabul edilemez nitelemeler ve hakaretler içermektedir. Bir ağır suçlama söz konusudur'' dedi.
     Baykal, ''Ben seninle konuşmuyorum, seninle tartışmıyorum. Benim muhatabım Başbakan, ben hükümete söylüyorum. Bunu biz Meclis'e taşıyacağız, Meclis'te Başbakanla konuşacağız. Muhatabı Başbakan, kimsenin araya girmek için özel bir çaba sergilemesine gerek yok'' diye konuştu.
     CHP Genel Başkanı Baykal, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyine yönelik sınır ötesi kara harekatı ve ardından yaşanan tartışmalara yönelik soruları yanıtladı.
     Harekatın çok güç koşullarda gerçekleştirildiğini, askerlerin kahramanca mücadele ettiklerini belirten Baykal, ''İsterdik ki, bu operasyon kısa bir sürede noktalanacağına, Türkiye'yi Kuzey Irak'a ilişkilerimiz bakımından kalıcı bir biçimde rahatlatacak bir noktaya ulaşsın'' diye konuştu.
     ABD'li yetkililerin değerlendirmelerinin ardından, ''kara harekatın noktalandığını görmenin bütün dünyada ve Türkiye'de sürpriz etkisi yarattığını ve hayretle karşılandığı'' görüşünü savunan Baykal, ''Genelkurmay Başkanının bu konuda yaptığı açıklamalar sizi tatmin etmedi mi?'' sorusunu şöyle yanıtladı:
     ''Demokratik bir toplumda siyasi partiler, her sorunu sorumluluk duyguları içinde halkın önünde şeffaf bir biçimde konuşurlar, tartışırlar. Biz de Türkiye'nin askeri operasyonunun siyasi ve diplomatik boyutlarını çok doğal bir biçimde değerlendiriyoruz. Bundan kimsenin tedirginlik duyması için neden yok. Bu, bizim demokratik görevimizdir.
     Askeri operasyonun başarılı gerçekleştirildiğine, gururlandığımıza yönelik açıklamalarımız ortada. Biz, Silahlı Kuvvetler ile tartışma arayışında değiliz. Onu siyasi tartışmanın üstünde ve dışında tutmak gerektiğini çok iyi biliyoruz. Hiçbir şekilde tartışmalarımızda muhatap olarak Silahlı Kuvvetleri almadık. Bizim sözlerimiz olayın siyasi ve diplomatik çerçevesiyle ilgilidir.''
     Türkiye'nin gerilim ortamına girmesinden hiçbir şekilde sevinç duymadığını dile getiren Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Biz demokrasiye inanıyoruz, demokrasi işlesin istiyoruz. Ama demokrasi cumhuriyetle birlikte işlesin, cumhuriyeti sarsmadan, bozmadan işlesin istiyoruz. Biz askere tepkili, kızgın, düşmanca duygular besleyen bir siyasi parti değiliz. Askerli bir hesaplaşmamız, rövanşımız, kavgamız yok. Silahlı Kuvvetleri önemli sayıyoruz, değer veriyoruz. Düşmanlığımız, kavgamız yok ama kendi demokratik haklarımızı kullanırız. Partimiz niçin kapatıldı, niçin Zincirbozanlara sürüldük?
     Geldiğimiz noktada, herkes zannediyor ki, böyle bir beraberlik içinde yürünüyor idi. Böyle bir şey yok. Biz işimizi yapıyoruz, onlar işini yapıyor. Herkes kendi işini yapacak, herkes birbirine saygı gösterecek. Biz Silahlı Kuvvetlere saygı göstereceğiz, Silahlı Kuvvetler halkın oyuyla işbaşına gelmiş iktidarlara muhalefete saygı gösterecek.''

Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,780 µs