En Sıcak Konular

IMF: MALİ İSTİKRAR YENİDEN TESİS EDİLMELİ

7 Mart 2008 10:22 tsi
IMF: MALİ İSTİKRAR YENİDEN TESİS EDİLMELİ Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed, Türkiye için mevcut durumda önceliğin, mali istikrarın yeniden tesis edilmesi ve temkinli para politikasının sürmesi olduğunu söyledi.

WASHINGTON - Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed, Türkiye için mevcut durumda önceliğin, mali istikrarın yeniden tesis edilmesi ve temkinli para politikasının sürmesi olduğunu ve bu sayede enflasyon oranının, zaman içinde yüzde 4'lük hedefe indirilebileceğini söyledi.
     Ahmed, Washington'daki IMF merkezinde düzenlediği brifingde, Türkiye'de enflasyon verilerinin öngörülen rakamların üzerinde çıktığının hatırlatılması ve yeni önlemlere gerek olup olmadığının sorulması üzerine, bu konuda özel bir yanıtının olmadığını belirterek, Türkiye'nin son yıllarda güçlü bir performans gösterdiğine işaret etti.
     IMF'nin baş sözcüsü konumundaki Mesud Ahmed, şunları söyledi:
     ''Bu başarının perçinlenmesi amacıyla şimdiki öncelikler, yüzde 4'lük enflasyon hedefine zaman içinde ulaşmak için, mali disiplinin yeniden tesis edilmesi ve temkinli para politikasının sürmesi. Aynı zamanda bizim, büyüme oranının diğer gelişmekte olan ülkelerdeki oranlara kalıcı şekilde yükselmesi için yapısal reformların yeniden canlanması yönünde Türk makamlarının çabalarını desteklememiz gerektiğini düşünüyoruz.''
     Ahmed, IMF'nin, reformlar konusunda, ''genelde Türk hükümetinin iyi politikalara bağlılığının değişmediği'' görüşünü taşıdığını belirterek, kabul edilen sıkı bütçe gibi bazı önlemlerin cesaret verici olduğunu ve bunların, hükümetin reform gündemindeki diğer maddeler konusunda yakında sonuç alacağı duygusunu güçlendirdiğini söyledi.
     Ahmed, ''buna karşılık, Fon destekli programın yedinci gözden geçirme döneminin sonuçlandırılmasını sağlayacak bazı alanlarda ilerleme elde edilirken, sosyal güvenlik yasasının geçmesi, Türk makamlarının başta öngördüğünden daha uzun bir zaman aldı. Bekleyen yedinci gözden geçirmenin tamamlanması için, bu alanda ilerleme sağlanmasını bekliyoruz'' diye konuştu.


Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,846 µs