En Sıcak Konular

ULUSOY: FUTBOLU BIRAKMAYACAĞIM

6 Mart 2008 18:15 tsi
ULUSOY: FUTBOLU BIRAKMAYACAĞIM Eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy,futboldan kopmadığını, sadece ara verdiğini söyleyerek, "Mücadeleye devam edeceğim'' dedi.

İSTANBUL - Eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy,futboldan kopmadığını, sadece ara verdiğini söyleyerek, "Mücadeleye devam edeceğim'' dedi.
     (A) Milli Futbol Takımı'nı izleyen muhabirlere, veda yemeği veren Ulusoy, 2008 Avrupa Şampiyonası'na başkan olarak gitme hakkının elinden alındığını ifade ederek, şampiyonaya izleyici olarak kesinlikle gitmeyeceğini söyledi.
     Ulusoy, Avrupa Şampiyonası'nda, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve ekibini destekleyeceğini, Terim'in burada emeğinin çok fazla olduğunu vurguladı.
     Toplam 9 yıllık Futbol Federasyonu başkanlığında, başarıdan başarıya koştuğunu kaydeden Ulusoy, kendisinin de hataları olabileceğini, ama hiçbir zaman bilerek yanlış içinde olmadığını söyledi.
     Yaptığı yanlışları yorumlayanların, iyi yaptığı şeylerden hiç bahsetmediğinden şikayetçi olan Ulusoy, ''Sanki 9 yıldır Ulusoy döneminde hiçbir şey yapılmamış gibi konuşuluyor. Allah bütün başarıları Ulusoy'a verdi. Milli takımla ülke insanını sokağa döktüm. Dünya 3'üncüsü olduk, Konfederasyon Kupası'na gittik, Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Benim dönemimde UEFA Kupası'nı Galatasaray aldı. Şampiyonlar Ligi finalini ben aldım, ama o dönemde görevde olmadığım için organize edemedim. 2009 UEFA Kupası finalini de ben aldım, ama yine biz organize edemeyeceğiz. Ülke futboluna hizmet etmek için işimden, ailemden fedakarlık ettim'' şeklinde konuştu.
     Ulusoy, gelecekte yine futbolun içinde olacağını vurgulayarak, ''İşime, aileme vakit ayıracağım. Gelecekte yine futbolun içinde olacağım. Bırakmayacağım, mücadeleme devam edeceğim'' dedi.
     ''Bu mücadeleniz kulüp başkanlığında mı olacak?'' şeklindeki soru üzerine Ulusoy, ''Biz ay-yıldızlı renklere gönül vermişiz. Bundan sonra neresi olur, bilemiyorum'' diye cevap verdi.
     Ulusoy, kendisini arkadan vuranları Allah'a havale ettiğini söyledi. Ulusoy, kendi dönemindeki kulüp başkanlarının bugün de görevlerine devam ettiğini dile getirerek, ''Aynı kulüp başkanları bugün de görev yapıyor. 2 haftadır futbolda neler oluyor. Herkes kadayıf gibi olmuş'' dedi.
     İki haftadır olanlar hakkında kulüp başkanlarının konuşmadığını vurgulayan Ulusoy, ''Denizlispor Kulubü Başkanı Ali İpek bile maçında penaltısı, golü verilmemiş, 'Hakem hakkında konuşmak istemem' diyor. Eskiden canlı yayın aracına gidip, pozisyonlara bakıp veryansın ederdi. İbrahim Kızıl'ın da takımı bu haftaki maçında darmadağın olmuş, bir şey söylemiyor. Eskiden bize sallıyordu. Fenerbahçe tribünleri 'Laylaylom' şarkısı söylüyor, eskiden top taça çıksa 'Haluk Ulusoy istifa' diye bağırıyorlardı. Herkes halinden memnun, diyecek bir şey yok'' şeklinde konuştu.
     Ulusoy, Türk futbolunun zor dönemlerinde, ortaya çıkıp mücadele ettiğini, o gün bırakıp gidenlerin, bugün baş tacı edilmesini kendisine yediremediğini söyledi.
     Artık mütevazı olmayacağını söyleyen Ulusoy, "Korkunç bir mücadele verdim. Aylarca arabamın altına, içine bakarak yaşadım. O günleri kolay mı geçtik? Tehditlerin bini bir paraydı o zaman. Niye bırakıp gidenler bugün baş tacı yapılıyor bu ülkede? Bugün her şey normal. O gün Abdullah Bey kaçtı gitti. Bugün 'Başkan olsun' diye gazeteler yazdı. Hakkıyla mücadeleyi veren, yüreğini ortaya koyan bir adama 'Git' denildi bu ülkede. O gün Haluk Ulusoy vardı, bugün de var. Ben tırnaklarımla kazıyarak geldim buraya.Her şeyimi ortaya koydum. Çocuklarımın büyüdüğünü göremedim. Milletvekili, bakan olabilirdim, ama futbol benim için bir aşktı" şeklinde konuştu.
     Ulusoy, bir gazetecinin, ''Yabancı sayısında 6 artı 2'yi çıkardınız, 'Kıyak yapıldı' şeklinde yorumlar oldu. Ne diyorsunuz'' sorusuna, ''Adına kıyak diyorlarsa, kıyak. İyi ki de yapmışız, Fenerbahçe çeyrek final oynuyor'' yanıtını verdi.
     Haluk Ulusoy, Fenerbahçe'nin çeyrek finale çıkmasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Muhteşem. Hem ülke için, hem de kendileri için mükemmel bir iş yaptılar. İnandıktan sonra finale kadar giderler. Dünyada yenilmeyecek takım yok'' dedi.


Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,976 µs