En Sıcak Konular

TALAT: BM GENEL SEKRETERİ'NDEN İNİSİYATİF ALMASINI BEKLİYORUZ

6 Mart 2008 18:54 tsi
TALAT: BM GENEL SEKRETERİ'NDEN İNİSİYATİF ALMASINI BEKLİYORUZ KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Türkiye ile birlikte bir an önce Kıbrıs sorununun çözümünü istediklerini belirterek, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan müzakerelerin başlaması için inisiyatif almasını beklediklerini bildirdi.

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye ile birlikte bir an önce Kıbrıs sorununun çözümünü istediklerini belirterek, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan müzakerelerin başlaması için inisiyatif almasını beklediklerini bildirdi.
     Kıbrıs sorununun çok uzadığını ve zaman kaybına mahal olmadığını belirten Talat, 2008 yılı sonuna kadar çözümün hala mümkün olduğunu söyledi.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için bu sabah gittiği Ankara'dan dönüşünde Ercan Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyen Talat, Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye'nin, Kıbrıs sorununun çözümü için üzerine düşen her türlü çabayı yapmaya hazır olduğunu, hazır olmaya devam edeceğini kaydetti.
     Kıbrıs'ta bütünlüklü görüşmelerin BM Genel Sekreterinin inisiyatif almasıyla mümkün olduğunu ifade eden Talat, müzakerelerin başlamasının en güçlü ve en sağlam güven artırıcı önlem olacağını vurguladı.
     Ankara ile aralarında görüş farklılığı olmadığını belirten Talat, bir soru üzerine, Ankara'daki değerlendirme toplantısında limanlar konusunun gündeme gelmediğini, Türkiye'nin o konudaki tutumunun belli olduğunu söyledi.
     Talat, Kıbrıs Rum kesiminde yapılan seçimlerde, çözüm istemediği kesinleşen bir liderin yerine Kıbrıs sorununun çözümünü isteyen bir liderin seçildiğini ve yeni bir durum ortaya çıktığını, bunun da kendilerini umutlandırdığını kaydetti.
     Cumhurbaşkanı Talat, bir soru üzerine, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile 17-24 mart arasında görüşmeyi, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michalle Möller aracılığıyla kendilerinin önerdiğini belirterek, o tarihten önce kendisinin İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) toplantısına katılacağını, Hristofyas'ın da Brüksel'de olacağını hatırlattı.
     Önerilerinin kabul gördüğünü ifade eden Talat, birkaç gün içinde görüşme olmazsa belirtilen tarihler arasında görüşeceklerini söyledi.


Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,762 µs