En Sıcak Konular

OKULLAŞMA ORANLARI ARTTI

6 Mart 2008 11:18 tsi
OKULLAŞMA ORANLARI ARTTI 2007 Nüfus Sayımı sonuçlarına göre oluşturduğu 2007-2008 eğitim-öğretim yılı istatistiklerine göre, okullaşma oranları okul öncesinde yüzde 25'den yüzde 28.5'e, ilköğretimde 90.1'den 97.3'e, ortaöğretimde 56.5'den 58.8'e yükseldi.

ANKARA - Emine Dalfidan/Hande İlbeyi - Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2007 Nüfus Sayımı sonuçlarına göre oluşturduğu 2007-2008 eğitim-öğretim yılı istatistiklerine göre, okullaşma oranları okul öncesinde yüzde 25'den yüzde 28.5'e, ilköğretimde 90.1'den 97.3'e, ortaöğretimde 56.5'den 58.8'e yükseldi.
MEB, yeni eğitim-öğretim yılı istatistiklerini yayınladı. Bu verilere göre, ilköğretimde geçen yıl 90.1 olarak gerçekleşen okullaşma oranı bu yıl 97.3'e yükseldi. Okullaşma oranı kız öğrencilerde yüzde 96.1, erkek öğrencilerde 98.5 olarak gerçekleşti. Bu rakamlar geçen yıl erkeklerde 92.2, kızlarda 87.9 olarak belirlenmişti.
Ortaöğretimde ise geçen yıl 56.5 olarak tespit edilen okullaşma oranı bu yıl 58.5. Ortaöğretimde de ilköğretimde olduğu gibi erkek öğrencilerdeki okullaşma oranları kız öğrencilerden daha yüksek. Ortaöğretimde kız öğrencilerin okullaşma oranları 52.1'den 55.8'e, erkek öğrencilerde 60.1'den 61.1'e yükseldi.
Okullaşma oranları okul öncesi eğitimde de artış gösterdi. Okul öncesi eğitimde geçen yıl yüzde 25 olan okullaşma oranı, bu yıl 28.5 olarak gerçekleşti.
MEB yetkilileri, ortaöğretimde öğrenci sayısı azalmış olmasına karşın okullaşma oranının artmasının nedenini açıklarken, bu yılki istatistiklerin ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2007 Nüfus Sayımına göre çıkarıldığını'' belirterek, nüfus sayımı sonucunda ''çağ nüfuslarının azaldığını, bu azalma nedeniyle çağ nüfusu içindeki öğrenci sayısının daha fazla oranı kapsadığını, dolayısıyla çağ nüfusundaki azalmanın istatistiklere yansımasının okullaşma oranlarını yükselttiğini'' söylediler.



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,837 µs