En Sıcak Konular

SEZER: TSK'NIN MÜCADELE AZMİ ZAYIFLATILMAMALI

5 Mart 2008 17:16 tsi
SEZER: TSK'NIN MÜCADELE AZMİ ZAYIFLATILMAMALI Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, TSK'nın, 17 Ekim 2007 tarihli TBMM tezkeresinden hemen sonra değil, 4 ay sonra operasyon yaptığını hatırlattı.

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Ülke sorunlarının çözümü için proje ve çare üretemeyenlerin, anlamsız ve sorumsuz siyasi şovlarla, basın üzerinden beyanlarla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) mücadele azmini zayıflatacak tutum ve davranışları, ülkemize ve demokrasimize hiçbir yarar getirmeyecektir'' dedi.
     Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, TSK'nın, 17 Ekim 2007 tarihli TBMM tezkeresinden hemen sonra değil, 4 ay sonra operasyon yaptığını hatırlattı. Sezer, bunun da hükümetin ''basiretsiz ve yeteneksiz tutumundan kaynaklandığını'' ileri sürdü.
     Yapılan kara harekatının, TSK'nın mücadele, güç ve yeteneğinin ne kadar geliştiğini gösterdiğini belirten Sezer, ''Türkiye'nin bütünlüğüne karşı tutum alan ve alacak olan herkes bakımından caydırıcı olduğunu düşündüğümüz bu harekat, milletimizin gönlünde gururla yer etmiştir. Ancak bazı siyasetçilerin hırçın üslupla iç politikaya dönük tartışma üslubu, bu caydırıcılığa engel olabilecek niteliktedir'' dedi.
     Sezer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Genelkurmay Başkanı'nın harekatla ilgili açıklamalarının doğruluğuna, harekattan elde edilen sonuçların, ülkemize ve bölgeye huzur ve istikrar sağlayacağına inanıyoruz. Ülkemiz zaten, AKP'nin başarısız yönetim anlayışı ve sahip olduğu zihniyet sebebiyle her alanda kaosa sürükleniyor. Toplumsal birliğimizi, huzuru, barışı ve kardeşliği başka bir yönden dinamitleyen türban tartışmasının yarattığı travma, artarak devam ediyor. Cumhuriyet değerlerinin tahribatı, sistemli biçimde sürdürülüyor.
     Tüm bunlara karşın, ülke sorunlarının çözümü için proje ve çare üretemeyenlerin, anlamsız ve sorumsuz siyasi şovlarla, basın üzerinden beyanlarla, TSK'nın mücadele azmini zayıflatacak tutum ve davranışları, ülkemize ve demokrasimize hiçbir yarar getirmeyecektir. Tüm siyasi partiler ve yöneticileri, sorumluluk bilinciyle sağduyulu davranış ve beyanlarda bulunmalıdırlar.''
     Sezer, hükümetin, acilen ve tüm yönleriyle harekat hakkında Meclis'e bilgi vermesinin gerektiğini savundu.
     ''Bu konuda TBMM'ye bilgi verilmesi, TSK'nın tüm siyasal tartışmaların dışında tutulması ve toplumsal huzurun güçlendirilmesi bakımından gereklidir'' diyen Sezer, açıklamasında, ''TSK yönetiminin de tartışmaların içine çekilme gayretlerine prim vermeyecek anlayışla davranması işin doğrusudur. Aynı zamanda hükümet, terörle mücadelede kalıcı ve kesin başarı için gerekli olan sosyal, kültürel ve ekonomik önlemleri almalı ve acilen uygulamaya koymalıdır'' ifadesine yer verdi.

Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,482 µs