En Sıcak Konular

KESK 'UYARI İŞ BIRAKMA EYLEMİ' YAPACAK

5 Mart 2008 12:30 tsi
KESK 'UYARI İŞ BIRAKMA EYLEMİ' YAPACAK KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ''Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için yoğun bir eylem sürecine ihtiyaç olduğunu'' belirtti...

ANKARA - KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ''Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için yoğun bir eylem sürecine ihtiyaç olduğunu'' belirterek, gelecek günlerde ''uyarı iş bırakma eylemi'' gerçekleştireceklerini bildirdi.
     BASK Genel Başkanı Resul Akay ve beraberindeki heyet, KESK Genel Merkezini ziyaret ederek, KESK yöneticileri görüştü.
     Akay, burada yaptığı konuşmada, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın çalışanların ve emeklilerin kazanılmış haklarını yok edip, katlanılamayacak yeni yükler getirdiğini savundu.
     Hükümetin çalışanlara karşı ''anlamsız bir düşmanlık içinde olduğu'' öne süren Akay, oysa çalışanların bütün olumsuzluklara rağmen hükümete bugüne kadar zorluk yaşatmadığını, çalışanların örgütlerinin de bu konuda ''cimri davrandığını'' ifade etti.
     Artık çalışanların Hükümetin tutumuna karşı geç kalmış tepkilerini göstermesi gerektiğini dile getiren Akay, yapılmak istenen düzenlemelerle 9 bin gün prim ödeme ve 65 yaş koşullarında emekliliğin imkansız hale geleceğini, emekli aylıklarının da yüzde 30-35 düşürülmesi ile ''emekliliğin zehir olacağını'' iddia etti.
     İsmail Hakkı Tombul da sosyal güvenlikte yapılmak istenen düzenlemelerle 70 milyonun sağlık hakkının elinden alındığını, gelecek güvencesinin ortadan kaldırıldığını savundu.
     Sosyal güvenlik ile ilgili hazırlık yapılırken hükümetin ''sözde bir diyalog süreci gerçekleştirdiğini'' iddia eden Tombul, ''(Sosyal tarafların önerilerinin yüzde 65'ini karşıladık) deniyor. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Kabul ettiğiniz yüzde 65'lik taleplerden vazgeçiyoruz. Kabul etmediğiniz yüzde 35'lik kısmı gerçekleştirin. Kabul edilmeyen şeyler emekliliği ve sağlığı ilgilendiren, işin esasını oluşturan şeylerdir. Bunlar değiştirilmeden yapılacak çalışmalar göz boyamanın ötesine geçmeyecektir'' dedi.
     ''Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için yoğun bir eylem sürecine ihtiyaç olduğunu'' ifade eden Tombul, tasarının TBMM'deki seyrine bağlı olarak gelecek günlerde ''uyarı iş bırakma eylemi'' gerçekleştireceklerini bildirdi. Tombul, ''Artık sözüm bittiği, eylemin yapılması gerektiği dönemdeyiz. Bugün tüm emek ve meslek örgütlerinin itirazlarını seslendirme, güçlerini birleştirme günüdür. Artık yapılacak tercih yok. Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Bu konuda, KESK olarak her türlü eylemi yapmaya hazırız'' diye konuştu.

Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,438 µs