En Sıcak Konular

Gençlerbirliği Oftaş 1 - 1 Fenerbahçe

2 Eylül 2007 20:20 tsi
Gençlerbirliği Oftaş  1 - 1 Fenerbahçe Fenerbahçe, Oftaş deplasmanında 1 puanı zor kurtardı.

Fenerbahçe, Oftaş deplasmanında 1 puanı zor kurtardı. 90 dakika boyunca sahaya istediği futbolu koyaman Sarı-Lacivertli ekip, ilk dakikanın uzatma anlarında Alex ile üstünlük sayısını buldu.
 
Oftaş'ın İkinci yarıdaki atak futboluna hızlı ataklarla karşılık vermeye çalışan Fenerbahçe kalesinde beraberlik golünü gördükten sonra ileri çıkmayı hatırladı. Kalan sürede Oftaş'ın 2. gole yakın atakları oldu. Fener'in son çabası da sonuç vermeyince, kıran kırana geçen karşılaşma 1-1 sonuçlandı.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Mehmet Kısal
    
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor: Ferhat, Orhan, Giray, İlhan, Murat Kalkan,
Serkan, Tozo, Kadir, Kemal Yıldırım, Sandro, İbrahim
    
Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Edu  (Dk. 19 Yasin ), Roberto Carlos, Colin Kazım, Selçuk, Kemal, Uğur, Alex, Kezman
    
Gol: Dk. 45 Alex (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 21 Colin Kazım, Dk. 22 Uğur (Fenerbahçe), Dk. 25 İbrahim (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor)


MAÇTAN DAKİKALAR..

3. dakika. Karşılaşmada ilk bölümlerde orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

6. dakika. Maçta ilk ciddi pozisyon Oftaş'tan geldi. Fenerbahçe savunmasından çıkarkan Colin Kazım ile top kaybı yaptı. Topu alan Kemal Yıldırım süratle Fener ceza sahasına sokularak yerden sert vurdu. Kaleci Volkan'ı geçen meşin yuvarlak direğin içine çarparak gol çizgisine paralel giderek oyun alanına geri döndü. Oftaş mutlak bir gol pozisyonundan sonuç alamadı.

19. dakika. Fenerbahçe'de zorunlu bir değişiklik. Edu sakatlanıp oyun alanını terk etti. Genç futbolcu Yasin sahaya giren isim oldu.

21. dakika. Fenerbahçe'de yan hakeme bir pozisyon sonrası (Ellerini gözlerine götürüp gözlük işareti) yapan Colin Kazım hakemden sarı kart gördü.

22. dakika. Fenerbahçe'de 2. sarı kartı gören isim rakibine sert bir faul yapan Uğur Boral oldu. 

25. dakika. G.Oftaş'ta sarı kartı gören isim İbrahim oldu. 

28. dakika. Sahada tansiyon yükseldi. Fenerbahçe'de Alex ve Oftaş'ta İlhan arasında yaşanan gerilime diğer futbolcularda müdahil oldu.

Bir süre devam eden itiş kakış sonrası hakem Barış Şimşek, tartışmaları sözlü uyarıyla geçiştirdi.

36. dakika. Fenerbahçe en etkili atağını bu dakikada Kezman ile geliştirdi. Orta sahada topla buluşan Alex, sol kanattan savunmanın arkasına sarkan Kezman'ı ara pasıyla topla buluşturdu. Ceza sahasına sokulan Sırp golcü, topu düzeltip köşeyi görmek istedi. Kezman'ın ceza sahasının içinden yaptığı vuruşu kaleci Ferhat soluna yatarak kontrol etmeyi başardı.

38. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Kemal ile serbest vuruş kullandı. Kale sahasına gelen topa kaleci Ferhat yükselip sahip oldu. Colin Kazım bu pozisyonda kaleciye çarparak yere düşürdü. Kaleci Ferhat, kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

43. dakika. Oftaş atağı sağ kanattan Sandro ile gelişti. Bu futbolcunun ceza sahası önündeki Kadir'e doğru kestiği topu bu futbolcu kontrol edip şutunu attı. Savunmaya çarpan meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı. 

44. dakikada Kemal Yıldırım'ın sağ taraftan kullandığı köşe atışında arka
direkte iyi yükselen Giray'ın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

45. dakika. Fenerbahçe pozisyonu olmadığı maçta ilk yarının uzatma anlarında golü Alex ile buldu. Orta sahadan Selçuk sağ kanattan hareketlenen Colin Kazım'a uzun bir pas çıkarttı. Colin Kazım, topu tam aut çizgisi üzerinden güçlükle kale sahasına doğru çeldi. Altıpas üzerinden Kezman topa kafayı dokunamadı. Arka direkte pozisyonu iyi takip eden Alex, sol ayağının dışıyla meşin yuvarlağı Oftaş ağlarına bıraktı.

Fenerbahçe, Alex'in attığı golle Oftaş karşısında 1-0 üstünlüğü yakaladı.

45+2. dakika. Maçın normal süresine 3 dakika ilave edildi. Fenerbahçe ilk yarını uzatma anlarında 2. gole Uğur Boral ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Alex yerde kaldı. Fenerli futbolcular atışı çabuk kullandı. Ceza sahasına atılan ara pasına Uğur Boral bir anda gol pozisyonuna girdi. Bu futbolcunun yerden sert şutu yan ağlara takıldı.

Maçın ilk yarısında başka gol olmadı. Fenerbahçe ilk 45 dakikayı Alex'in golüyle Oftaş karşısında 1-0'lık üstünlüğü ile kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Karşılaşmada 2. yarıya Oftaşlı futbolcular başladı...

48. dakika. Fenerbahçe orta sahada baskıyla top kazandı. Colin Kazım'ın pasıyla topla buluşan Kezman, soldan savunmanın arkasına sarkan Uğur Boral'ı pozisyona sokmak istedi. Sırp golcünün pası hızlı olunca meşin yuvarlak kaleci Ferhat'ın ellerine kadar gitti.

52. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan etkili gelişti. Carlos'un pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Kezman, çarprazdan şutunu attı. Kaleye doğru giden topu kaleci soluna yatarak karşıladı.

54. dakika. Fenerbahçe'de Alex, Oftaş'tan Sandro'yu arkadan yaptığı faul sonrası indirince hakemden sarı kartı gördü.

55. dakika. Oftaş atağı etkili gelişti. Fenerbahçe ceza sahası önünde topla buluşan Sandro üst üste yaptığı şık hareketlerle önünü boşalttı. Bu futbolcunun sert şutu isabetli olmayınca kalenin üzerinden auta çıktı.

59. dakika. Fenerbahçe atağı Carlos ile hızlı gelişti. Brezilyalı fubolcu, Oftaş ceza sahası önünde Kezman'ı topla buluşturdu. Kezman, soldan bomboş pozisyonda bindiren Colin Kazım'ı ceza sahasına ara pasıyla hareketlendirdi. Colin Kazım'ın kale sahasına yerden kestiği sert topu Oftaş savunması son anda ayak koyarak çıkarttı.

60. dakika. Oftaş atağı sağ kanattan gelişti. Tozo'nun ceza sahasının önüne doğru kestiği ortada Carlos meşin yuvarlağı sektirdi. Oftaş'tan Murat, önünde bulduğu topa istediği vuruşu yapamadı. Şut etkisiz olunca meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

62. dakika. Fenerbahçe atağı Alex ile hızlı gelişti. Brezilyalı futbolcu, Oftaş savunmasının arkasına sarkan Kezman'ı şık bir pasla topla buluşturdu. Sırp yıldız, ceza sahasına girdiğinde ağır kaldı. Kezman'ın arka direğe inen Alex'e pasında Oftaş savunması araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

63. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral yerini Aurelio'ya bıraktı

63. dakika. Oftaş'ta Kemal Yıldırım yerini Bülent'e bıraktı.

66. dakika. Fenerbahçe'de hakeme itiraz eden Roberto Carlos sarı kart gördü.

69. dakika. Oftaş atağı sol kanattan Bülent ile gelişti. Topla ceza sahasına sokulmaya çalışan Oftaşlı futbolcu son anda topu rakiplerine kaptırdı.

70. dakika. Oftaş atağında Bülent ceza sahasının dışından sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

73. dakika. Oftaş't Serkan oyundan alındı. Sahaya dahil olan isim Sterjovksi oldu.

74. dakika. Fenerbahçe'de Ali Bilgin oyuna girerken Colin Kazım kenara alınan isim oldu.

76. dakika. Fenerbahçe orta sahadan uzun topla çıktı. Oftaş ceza sahasında topa Kemal hareketlendi. Bu futbolcunun önündeki topa Oftaş savunmasında son anda Giray ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. Köşe atışında Selçuk kale sahasında kafayı vurdu. Top farklı şekilde üstten auta çıktı.

77. dakika. Oftaş atağında Fenerbahçe savunmasının sol kanadında derin bir boşluk oluştu. Sandro topla süratle ceza sahasına girdi. Bu futbolcu kaleci Volkan ile karşı karşıya pozisyonda yerden sert vurdu. Volkan, ağlara gitmekte olan topu yatarak ayaklarıyla çıkartmayı başardı.

Ceza sahasının dışına seken top Tozo'nun önünde kaldı. Sarı-Lacivertliler'in savunmasında dengenin bozulduğu anda kaleyi karşısına alan Oftaşlı futbolcu yerden vurdu. Fenerli futbolcular kendilerini topun önüne atarak mutlak bir gol pozisyonunda topu kornerle uzaklaştırdı.

81. dakika. Oftaş beraberlik golünü Sterjovksi  ile buldu. Sağdan gelişen atakta Sandro topla Fener ceza sahasına daldı. Savunmadan seken top sol kanada açıldı. Ali Bilgin, önüne düşen topa müdahale edemeyerek büyük bir hataya imza attı. Arkasında bekleyen Sterjovksi  yerden sert vurdu. Volkan'ın çıkartamadığı top köşeden ağlara takıldı.

Oftaş, Fenerbahçe karşısında Sterjovksi ile skoru 1-1 yaptı.

 83. dakika. Fenerbahçe'de Selçuk sarı kart gören isim oldu.

85. dakika. Oftaş 2. gole İbrahim ile çok yaklaştı. Maçın adamı Sandro topla Fenerbahçe yarı sahasına geçti. Bu futbolcunun pasında sol kanatta topla buluşan İbrahim, ceza sahasının önünden şutunu attı. Yerden seken meşin yuvarlak direğin dibine vurarak auta çıktı. Fener adına şanslı an.

 86. dakika. Oftaş'ta Sandro yerini Volkan'a bıraktı.

87. dakika. Oftaş 2. gole yine çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta sol kanattan İbrahim süratle ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun sert şutunu köşeden Volkan güçlükle çeldi. Boşta kalan topu Tozo ağlara bıraktı. Bu pozisyonda hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Fenerbahçe kalesi üst üste tehlikeli ataklar yaşadı.

89. dakika. Fenerbahçe, Oftaş ceza sahası önünde serbest atış kazandı. Carlos topun gerisine geçti. Brezilyalı futbolcu çok sert vurdu. Füze gibi giden meşin yuvarlak kaleci Ferhat'ın üzerine geldi. Kaleci bu topu kapanarak kontrol etmeyi başardı.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika işaret etti.

90+1. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahasına gönderilen ortayı Yasin kafa ile Aurelio'nun önüne indirdi. Aurelio meşin yuvarlağı yakın mesafeden ağlara bıraktı. Bu pozisyonda yan hakemin ofsayt bayrağı bu kez Fener'in ağlara giden topu için kalktı.

90+4. dakika. Fenerbahçe'nin son dakikalarda gol için baskısı sonuç vermedi.

Başkent'teki zorlu maç karşılıklı atılan 1'er golle 1-1 sona erdi.



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,871 µs