En Sıcak Konular

LAÇİNER: ORDU ÇOK KIZGIN VE KIRGIN

5 Mart 2008 11:55 tsi
LAÇİNER: ORDU ÇOK KIZGIN VE KIRGIN USAK Başkanı Laçiner, TSK'nın ve Orgeneral Büyükanıt'ın Irak'ın kuzeyine yapılan kara harekatına ilişkin eleştiriler sebebiyle "çok kızgın ve kırgın" olduğunu söyledi.

ANKARA - Aslı Aral - Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, TSK'nın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Irak'ın kuzeyine yapılan kara harekatına ilişkin eleştiriler nedeniyle "çok kızgın ve kırgın" olduğunu söyleyerek, "Bu ölçüsüz eleştiriler, önümüzdeki operasyonları riske atabilir" dedi.
     Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın önceki gün gazetecilere verdiği brifingi değerlendiren Laçiner, "Orgeneral Büyükanıt'ın bu toplantıda kızgın ve kırgın olduğunu, görevini yapmış ancak takdir yerine eleştiri, hatta hakaret görmüş bir kurumun başındaki kişi olarak konuştuğunu" kaydetti.
     "Kısacası, ordu çok kızgın ve kırgın" diyen USAK Başkanı, "bunun nedeninin eleştirinin dozajından kaynaklandığını" belirtti.
     "Genelkurmay Başkanı (Çekilmeye biz karar verdik, ABD'nin baskısı olmadı, operasyonun süresi zaten bu kadar olacaktı) dedikçe, medya ve siyasetten birçok kişinin tam tersini söylediğini" ifade eden Laçiner, şöyle konuştu:
     "Yalan söyleniyormuş gibi, tam tersi yorumlar yapılıyor ve bu yorumlar marjinal kişiler tarafından değil, kamuoyunu şekillendirebilecek insanlar tarafından yapılıyor. Böyle olunca da ordu ile kamuoyu arasında büyük bir fark ortaya çıkıyor. Bir güven sorunu ortaya çıkıyor."
     "Ordunun ve hükümetin çalışmalarının kara harekatının uzun sürmeyeceğini aslında ortaya koyduğunu ve bunun bilindiğini" vurgulayan Laçiner, "ancak operasyon devam ederken yapılan abartılı açıklamaların hem Türk kamuoyunu hem de ABD başta olmak üzere tüm dünyayı şüpheye düşürdüğünü" söyledi.
     "Amerikalıların operasyonun süresi konusunda, operasyon başlarken hiçbir şey bilmediklerini sanmıyorum" diyen USAK Başkanı Laçiner, bir şüphesi olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:
     "Türk askeri Irak'tan çekiliyor, ABD Savunma Bakanı Robert Gates Ankara'ya geldiğinde çekilme başlamıştı. Saat 2 civarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e geri çekilmenin detayları söylenmeye başlandı. Türk askeri Irak'tan çekilirken Amerikalıların bunu bilmiyor olması ve Savunma Bakanının ağzından bunu söylüyor olması da şaşırtıcı bir durum. Bölgede devasa bir istihbarat ağı var. Bunların çekilmeyi bilmiyormuş gibi gelip de 'Türk askerinin çekilmesi gerekir' sözünü askerin çekildiği sırada söylemeleri de bence düşündürücüdür. Burada Türkiye bir başka oyuna geliyor olabilir. Türkiye bir komployla karşı karşıya olabilir. Çünkü neden asker tam çekilirken, ABD 'çekil' diyor ve asker de çekiliyor. Bu ABD açısından pozitif bir şey."
     Laçiner, "Operasyon ilk gün konulan hedefler açısından değerlendirildiğinde 'son derece başarılı ve TSK tarihine geçecek bir operasyon' olarak" niteledi.
     "Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye'ye meydan okuduğunu" söyleyen Laçiner, "Barzani'yi izole etmek, yalnızlaştırmak lazım" diye konuştu.


Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,333 µs