En Sıcak Konular

ERCAN KARTAL'IN DAVASI 4. KEZ BOZULDU

4 Mart 2008 13:19 tsi
 ERCAN KARTAL'IN DAVASI 4. KEZ BOZULDU Yargıtay, terör örgütü DHKP/C'nin elebaşılarından Ercan Kartal hakkındaki hükmü, bu kez ''yetersiz gerekçeyle hüküm kurulduğu'' nedeniyle 4. kez bozdu.

İSTANBUL - Yargıtay, ''Sabancı suikastı'' ile ''7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e suikast girişimi talimatını verdiği'' gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çarptırılan terör örgütü DHKP/C'nin elebaşılarından Ercan Kartal hakkındaki hükmü, bu kez ''yetersiz gerekçeyle hüküm kurulduğu'' nedeniyle 4. kez bozdu.
     İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Ercan Kartal'ın eski TCK'nın 146/1. maddesi uyarınca ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının tamamını veya bir kısmını bozmaya, TBMM'yi vazifesini yapmaktan mene teşebbüs etmek'' suçundan verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararına ilişkin dava dosyası, Yargıtay'a gönderildi. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kararı bozdu.
     Dairenin bozma ilamında, ''Sanık hakkında düzenlenen iddianamelerdeki her bir eylemin, savunmalar ve maddi kanıtlar çerçevesinde tutarlı bir biçimde tartışılarak çelişkilerin giderilmesi gerektiğine'' yer verildi.
     Maddi gerçeğin, kuşkuya yer bırakmayacak ve Yargıtay denetimine olanak verecek biçimde elverişli kanıtlarla ortaya konulmasından sonra sanığın hukuki durumunun takdiri ve tayininin gerektiği anlatılan kararda, yerel mahkemece sanık hakkında ''yetersiz gerekçeyle hüküm kurulduğu'' belirtildi.
     Yargılamayı yapan mahkemenin ''kararların gerekçeli olması'' hükmünü düzenleyen Anayasanın 141, CMK'nın 34. ve 230. maddelerine muhalefet ettiği de vurgulanan kararda, birleştirilen iddianamelerdeki eylemlerin de karar verilirken tartışılıp değerlendirilmediği ifade edildi.
     Yargıtay, ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan davanın diğer sanığı Fadime Baştuğ hakkındaki kararı da bozdu. Baştuğ'a ilişkin bozma ilamında, 5237 sayılı TCK'nın lehe kabul edilmesine karşın, eski TCK'nın 36. maddesiyle karma uygulama yapıldığı ve yasanın bir bütün halinde uygulanması gerektiğinin gözetilmediği vurgulandı.
     Yargıtay, temyiz incelemesini yaptığı dava dosyasını yeniden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.


Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,081 µs