En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A: ŞEHİTLERİMİZE SAYGISIZLIK YAPMAYIN

4 Mart 2008 13:15 tsi
 ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A: ŞEHİTLERİMİZE SAYGISIZLIK YAPMAYIN Erdoğan, muhalefete, ''Her şey, parti siyasetinden ibaret değildir.şehitlerimize saygısızlık yapmayın, o kahramanlara haksızlık yapmayın'' dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a seslenerek, ''Her şey, parti siyasetinden ibaret değildir. (Hükümete muhalefet edelim) diye, şehitlerimize saygısızlık yapmayın, o kahramanlara haksızlık yapmayın'' dedi.
     Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, TBMM'den alınan tezkere çerçevesinde, Hükümetin verdiği yetkiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine yönelik başlattığı kara harekatını başarıyla sonuçlandırdığını söyledi.
     Bu kara harekatından beklenen ve planlanan amacın hasıl olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Ne yazık ki bu konuda bile muhalefet çevreleri istismarcı siyaset anlayışından vazgeçememiştir. Askeri birliklerimizin yurda dönmeleri üzerine yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmayan, aksine gerçeği örten yorumlardır.
     Askerlerimizin yurda dönüşünün daha önce ilan edilmemiş bir tarihte gerçekleşmesi, yapılan işin tabiatı gereğidir. Herhalde haber vererek, 'dönüyoruz, döndük', davul zurnayla bunu bildirerek, en tehlikeli olan bir dönüş harekatı duyurulmaz. Bu işin güvenliği ve bunun icabı gereğidir.
     Harekatın bitiş tarihinin kamuoyuna açıklanmamasını zaafmış gibi gündeme getirenler, bilerek ya da bilmeden Türkiye'nin terörle mücadelesine gölge düşürmektedirler.''
     Bu meselede, iç siyasi mülahazalarla, rant hesaplarıyla hareket edilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''(Sınır ötesi yapılan harekatta) Parti kimlikleri bir kenara bırakılır; hangi siyasi tercihten olursa olsun herkes, teröre karşı ortak bir irade etrafında kenetlenmek için çalışır. Çünkü bu meselede söz konusu olan birlik ve beraberliğimizdir. Vatandaşlarımızın can güvenliğidir, şehitlerimizin kanıdır, insan hayatıdır. Daha evvel de söyledim, o zaman şartlar farklıydı... Şimdi bu şartlar altında bir kez daha söylüyorum: Allah bize buradan gelecek oyu nasip etmesin.''
     Erdoğan, harekatın siyasi sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     ''Siyasi muhalefet, sakın Silahlı Kuvvetlerimizi polemik içine çekmeye çalışmasın. Varsa söyleyecek sözü olan, varsa eleştirecek olan, onların siyasi muhatabı biziz. Ama size kötü bir haberim var; aklınıza her geleni sorumsuzca söyleyecekseniz, o zaman dinlemeye de hazır olun. Bizim de söyleyeceklerimiz vardır, elbette.
     Böyle bir harekatın nasıl yapılacağını, askerin neye ihtiyacı olduğunu, ne kadar kalınması gerektiğini bu beyefendiler mi biliyor? Bırakın, onu da Genelkurmayımız bilsin. Silahlı Kuvvetlerimiz, Hükümetimizle tam bir koordinasyon içinde bu harekatı mükemmel bir şekilde planlayıp icra etmiştir.''
     Başbakan Erdoğan, terörle mücadelenin, teröristler silahı bırakmadıkça devam edeceğini vurgulayarak, ''zaman ve zemin neyi gerektirirse, bundan sonra da o yapılacaktır'' dedi.
     Terörle mücadelede diplomatik, ekonomik, siyasi, sosyal boyutların da önemine değinen Erdoğan, bu çerçevede Güneydoğu Anadolu Projesi'ni (GAP) 5 yıllık bir süreç içinde bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.


Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,180 µs