En Sıcak Konular

BAHÇELİ: HAREKATA ANSIZIN SON VERİLMESİ ŞAŞKINLIK YAŞATTI

4 Mart 2008 12:40 tsi
BAHÇELİ: HAREKATA ANSIZIN SON VERİLMESİ ŞAŞKINLIK YAŞATTI Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, bu süreçte sergilediği tutumu, ''Siyasi eziklik ve tutarsızlık'' olarak nitelendirdi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Irak'ın kuzeyine yaptığı sınır ötesi harekata 8. günde ansızın son vermesinin, Türk milletine derin bir şaşkınlık, teessür ve hayal kırıklığı yaşattığını söyledi.
     Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu süreçte sergilediği tutumu, ''Siyasi eziklik ve tutarsızlık'' olarak niteleyerek, şöyle dedi:
     ''Sınır ötesi askeri harekata 8. gününde ansızın son verilmesi ve Türk birliklerinin geri çekilmesinin, 29 Şubat sabahı itibariyle tamamlandığının izahı ve anlaşılması zor bir kargaşa süreci sonunda gecikmeli olarak kamuoyuna duyurulması, Türk milletine derin bir şaşkınlık, teessür ve hayal kırıklığı yaşatmıştır. Bu sürecin son aşamasında devlet organları arasında çok ciddi bir uyum, koordinasyon ve bilgilendirme sorunu ortaya çıkmış, ilgili kurumlar birbirinden kopuk bir şekilde ya sessizlik içine girmişler ya da çelişkili tutumlar sergilemişlerdir.''
     MHP lideri Bahçeli, ''Kaos'' şartlarının, sınır ötesi harekatın sona erdirilmesi sürecinde, devletin zirvesinde yaşandığını ileri sürerek, ''AKP hükümeti bu süreci yönetmede sergilediği şaşkınlık, beceriksizlik ve ciddiyetsizlikle, devletin itibarının yara almasının en büyük sorumlusu olmuştur'' dedi.
     MHP lideri Bahçeli, terör örgütü PKK'yı, Türkiye ve ABD'nin ortak düşmanı ilan eden Başkan Bush'un son zamanlarda yaptığı açıklamalara da işaret ederek, ''Bu aşağılayıcı tebligatlar, ABD'nin kafasının gerisindeki düşünce ve niyetleri, tereddüte mahal bırakmayacak biçimde ortaya koymuştur. ABD'nin Kuzey Irak'ın istikrarının etkilenmemesi bahanesiyle terörle mücadelede Türkiye'nin önünü kesecek kırmızı çizgiler çıkarması, bu konuda, 'Tavşana kaç, tazıya tut' siyaseti izlediklerini bir kere daha göstermiştir '' diye konuştu.


Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,665 µs