En Sıcak Konular

MECLİS'E YENİ GÜVENLİK SİSTEMİ KURULUYOR

4 Mart 2008 11:46 tsi
MECLİS'E YENİ GÜVENLİK SİSTEMİ KURULUYOR Protokol, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany tarafından yarın Meclis'te imzalanacak.

ANKARA - TBMM'nin ana ve ek binalarında tüm ses, veri ve görüntü iletişimini, kablolu ve kablosuz olmak üzere tek omurga üzerinde toplamayı amaçlayan, ''Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri Projesi'', TBMM ile Türk Telekom arasında yarın imzalanacak protokol ile hayata geçirilecek.
     Protokol, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany tarafından yarın Meclis'te imzalanacak.
     Proje kapsamında, TBMM yerleşke alanı çevresinde konuşlandırılmış, çevre koşullarına dayanıklı, alarm destek yazılımları ile güçlendirilmiş, uzun süreli kayıt yeteneğine sahip, hareketli ve sabit kameralardan oluşan kamera güvenlik sistemi kurulacak.
     Modern iletişim altyapısı, güvenlik kameraları ve destek yazılımları ile plaka tanıma, şüpheli nesne algılama gibi sistemler ile yerleşke güvenliği yanısıra ziyaretçi giriş çıkışlarında da hız ve güvenlik sağlanacak.
     Kurulacak olan kablosuz internet erişimi, tüm yerleşke alanını kapsayacak. Milletvekillerine dağıtılan dizüstü bilgisayarlar ve kablosuz ağ erişim yeteneği olan cep telefonları ile yerleşke alanının her yerinden internet ve intranet erişimi sağlanacak.
     AVEA ile yapılan anlaşma ile Mobil-Vizyon adı verilen teknoloji kullanılarak, Meclis TV, cep telefonları üzerinden seyredilebilecek.
     Türk Telekom hibesi ile gerçekleştirilecek proje, aynı zamanda TBMM telefon santralinin de geliştirilmesini hedefliyor.
     Telefon setleri, 'Tümleşik mesaj sistemi' sayesinde e-postaların okunduğu, sesli mesaj sistemine sahip, sabit telefonlara yazılı mesaj gönderilebilen, Meclis Bilgi Sistemine ulaşılabilen cihazlar olacak.


Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,001 µs