En Sıcak Konular

'İSRAİL'İN OPERASYONUNU DOĞRU BULMUYORUZ'

3 Mart 2008 19:16 tsi
'İSRAİL'İN OPERASYONUNU DOĞRU BULMUYORUZ' Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda dış politikaya ilişkin değerlendirmeler yapıldığını bildirdi.

ANKARA - Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Hedef gözetmeksizin bir sindirme, toplu cezalandırma harekatı şeklini alan İsrail'in operasyonunu doğru bulmuyoruz'' dedi.
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda dış politikaya ilişkin değerlendirmeler yapıldığını bildirdi.
Bu çerçevede İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarının değerlendirildiğini ifade eden bakan Çiçek, operasyonlarda 100'ün üzerinde Filistinlinin öldüğünü söyledi.
Türkiye olarak bu gelişmelerden büyük endişe ve üzüntü duyulduğunu ifade eden Çiçek, Gazze'nin, belki de nüfus yoğunluğu açısından dünyadaki yerleşim irimleri içinde en önde gelen yerlerden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İnsanların üst üste yaşadığı yerde, sivil yerleşim yerlerinin bombalanması hiçbir şekilde kabul edilemez. Çünkü böyle bir bombalama söz konusu olduğunda ister istemez masum birçok insanın, genç, kadın, çocuk, hayatını kaybedeceği ortadadır. Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas bu olaylar nedeniyle İsrail ile tüm temasların askıya alındığını açıklamıştır. Yani bir süre önce büyük ümitle süren Annapolis süreci de bu nedenle sekteye uğramıştır.
Bu sabahtan itibaren İsrail kara birliklerinin Gazze'den çekilmesini Türkiye olarak olumlu buluyoruz. Şimdi yapılması gereken şey uluslararası camia bakımından, Gazze'deki sivil halka yardım elinin uzatılmasıdır."
Türkiye olarak bu konuda gerekli adımı attıklarını ve bölgeye 8 TIR'dan oluşan zaruri ihtiyaç malzemelerini içeren yardım konvoyu gönderildiğini belirten Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın da dün ve bugün Abbas ve Olmert ile telefon görüşmeleri yaptığını anımsattı.

Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,069 µs