En Sıcak Konular

GÜL: ROMANYA BARIŞA KATKIDA BULUNAN DOSTUMUZDUR

3 Mart 2008 14:20 tsi
GÜL: ROMANYA BARIŞA KATKIDA BULUNAN DOSTUMUZDUR Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Romanya'nın, Balkanlar ve Karadeniz coğrafyasında, istikrar ve barışa önemli katkılarda bulunan bir dost ve Türkiye'nin müttefiki olduğunu belirtti...

BÜKREŞ - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Romanya'nın, Balkanlar ve Karadeniz coğrafyasında, istikrar ve barışa önemli katkılarda bulunan bir dost ve Türkiye'nin müttefiki olduğunu belirterek, ''Romanya'da yaşayan 80 bin civarında soydaşımız, güven ve huzur içinde yaşamaktadır. Böylece ülkelerimizi birbirine bağlayan bir köprü görevi görmektedirler'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül ile Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, Cotroceni Sarayı'nda yapılan baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
     Gül, ''AB içinde bir dostumuzun daha olduğunu bilmek, bizleri ayrıca mutlu etmektedir'' diye konuştu.
     Türkiye ile Romanya'nın, birbirlerine çok yakın coğrafyada, yoğun ekonomik ve insani ilişkilere ve benzer dış politika yönelimlerine sahip bulunduklarını anlatan Gül, ülkeler arasında her alanda ilişkileri daha da geliştirmeye özen gösterdiklerini belirtti.
     Gül, ''Romanya'da yaşayan 80 bin civarında soydaşımız, güven ve huzur içinde yaşamaktadır. Böylece ülkelerimizi birbirine bağlayan bir köprü görevi görmektedirler'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede, ikili ilişkiler çerçevesinde ekonomik ilişkileri daha da geliştirme, enerji konusunda Karadeniz'deki iş birliği, Nabucco Projesi ve ulaştırma alanındaki konuları geniş şekilde görüştüklerini kaydetti.
     Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu da ''Bilmenizi isterim ki Romanya,bütün koşulları yerine getirdikten sonra AB üyeliği konusunda Türkiye'yi sürekli ve tereddütsüz desteklemektedir'' dedi.
     Bazı müzakere fasıllarının aşılabilmesi için Romanya'nın verebileceği desteği tekrarladıklarını söyleyen Basescu, ''Hazırlığımızı bildirdik, uzmanlar seviyesinde değişimlerin yapılması konusunda da hazır olduğumuzu bildiriyoruz'' diye konuştu.


Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,631 µs