En Sıcak Konular

BAYKAL: BİRİLERİ KILICIN TEPEMİZDE ASILI OLMASINDA YARAR GÖRÜYOR

3 Mart 2008 13:39 tsi
BAYKAL: BİRİLERİ KILICIN TEPEMİZDE ASILI OLMASINDA YARAR GÖRÜYOR NTV'de canlı yayına katılan Baykal, harekatın bitişinın tam bir süpriz olduğunu söyledi....

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türk silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yerleşmiş PKK terörünün gerçekten Kuzey Irak'ın sınıra yakın bölgesindeki önemli üslerini hiç olmazsa tamamen etkisiz kılmaya, tasfiye etmeye yönelik bir operasyonunu sonuna kadar götürmesini uygun görmemişlerdir. Öyle anlıyorum ki, birileri sürekli olarak kılıcın tepemizde asılı olmasında yarar görüyor'' dedi.
     NTV'de canlı yayına katılan Baykal, harekatın bitişinın tam bir süpriz olduğunu söyleyerek, Türk kamuoyunun, harekatın bitişini Iraklı yetkililerin yaptığı açıklamalardan öğrendiğini ve daha sonraki gelişmelerin de kararın sürpriz olduğu görüşünü desteklediğini ileri sürdü.
     Baykal, kararın kamuoyuna nasıl açıklanacağı konusunda da ''kafa karışıklığı yaşandığını'' savundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın, kararı önceden bildiklerini söylediklerini hatırlatan Baykal, bu bilginin operasyonda işbirliği içinde olunan ABD'nin Savunma Bakanı Robert Gates'e Türkiye ziyareti sırasında neden söylenmediğini sordu.
     Bu harekatla Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK üslerinin tümünü etkisiz kılacak şekilde tamamlayabilmesine olanak tanınması halinde terörle mücadelede önemli bir aşama kaydedilmiş olacağına inandığını söyleyen Baykal, ''Öyle anlıyorum ki, birileri sürekli olarak kılıcın tepemizde asılı olmasında yarar görüyor'' diye konuştu.
     Baykal, türban konusuna ilişkin soru üzerine ise ''Tam bir saygı içinde bunu ifade ediyorum, Anayasa Mahkemesi'nin alacağı karar ne olursa olsun, saygıyla karşılayacağız. Ama bilin ki, Türkiye'nin rotasıyla ilgili bir kırılmayı karara bağlayacaktır. Bu kadar önemli bir olaydır'' diye konuştu.

Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs