En Sıcak Konular

AYLA AKAT ATA : “PKK BU ÜLKENİN GERÇEĞİ”

3 Mart 2008 14:15 tsi
AYLA AKAT ATA : “PKK BU ÜLKENİN GERÇEĞİ” Batman’da DTP’nin düzenlediği ve mitinge dönüşen basın açıklamasında DTP'li vekil Ayla Akat Ata, PKK'ya sahip çıktı...

Batman’da DTP’nin düzenlediği ve mitinge dönüşen basın açıklamasında DTP'li vekil Ayla Akat Ata, ilginç sözler sarfetti. Bu arada evine bayrak asan kadın taşlandı.

'İSTERSE 40 BİN İNSAN DAHA ÖLSÜN PKK VARDIR'

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, PKK’nın bu ülkenin bir gerçeği olduğunu ileri sürerek, “Körler ve sağırlar diyaloguna söyleyebileceğimiz bir şey vardır. PKK bir neden mi, sonuç mudur? Biz ‘sonuçtur’ diyoruz. İster 40 bin daha insan yitirin, ister yitirmeyin deyin. PKK bu ülkenin gerçeğidir” dedi.

Basın açıklamasına katılanların yürüyüşü sırasında evinin balkonuna çıkarak Türk Bayrağı açan bir kadın, bir grup tarafından taşlandı. Polis taşlı saldırıda bulunan gruptan 30 kişiyi gözaltına aldı.

“PKK BU ÜLKENİN GERÇEĞİ”

Basın açıklamasını yapan DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, aylardır bölgenin her ilinde insanların 30 yıldır yaşananlara karşı ‘Edi Bese’ (yeter artık) dediğini savunarak şöyle konuştu:

“Bu eylem ve etkinlikler çözüm içindir. Bu halk demokratik barışa çözümdür. Karşımızda körler ve sağırlar diyalogu vardır. Bunlar ya çözümden yana, ya da savaştan yana olacaklar. Bu ses ise demokratik talep isteyenlerin sesidir. Körler ve sağırlar diyaloguna söyleyebileceğimiz bir şey vardır; PKK bir neden mi, sonuç mudur? Biz sonuçtur diyoruz. İster 40 bin daha insan yitirin, ister yitirmeyin deyin. PKK bu ülkenin gerçeğidir.”

BALKONUNDA BAYRAK AÇAN KADINA TAŞ

Kalabalık Sanat Sokağı üzerinde geldiğinde, oturduğu apartmanda evinin balkonuna çıkan bir kadın, ‘Ne mutlu Türküm Diyene’ diye bağırarak elindeki Türk Bayrağı’nı açtı. Bu sırada yürüyüşe katılanlardan bir grup balkondaki kadını taş yağmuruna tuttu. Kimliği açıklanmayan kadın taş atılması üzerine evine girdi.

Kaynak: Ortadoğu Gazetesi



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,041 µs