En Sıcak Konular

GS LİDERLİĞİ BJK'YA KAPTIRDI

2 Mart 2008 21:54 tsi
GS LİDERLİĞİ BJK'YA KAPTIRDI Siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisinde elde ettikleri galibiyet ve Fenerbahçe'nin de Ankaragücü ile berabere kalması sonucu, 3. sırada başladığı 24. haftanın sonunda puanını 52'ye çıkararak, zirveye oturdu.

İSTANBUL -Siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisinde elde ettikleri galibiyet ve Fenerbahçe'nin de Ankaragücü ile berabere kalması sonucu, 3. sırada başladığı 24. haftanın sonunda puanını 52'ye çıkararak, zirveye oturdu.
     Beşiktaş, ligde en son, 2003-2004 sezonun 22. haftasında, 29 Şubat 2004 tarihinde liderlik koltuğunda bulunuyordu. Siyah-beyazlılar, 23. haftada, cezası nedeniyle Kocaeli'nde oynadığı maçta İstanbulspor'a Boliç'in golleriyle 2-1 yenilince, liderliği ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye kaptırmıştı.
     Beşiktaş, bu akşamki galibiyeti sonrası tam 138 lig haftası sonunda liderliği eline geçirdi.
     Öte yandan, Beşiktaş, Yıldırım Demirören'in kulüp başkanlığı döneminde ilk kez lider oldu.
     Bu arada, Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da teknik direktörlük kariyerinde ilk kez liderlik sevinci yaşadı.
     Beşiktaşlılar, maç sonrası liderliği büyük coşku içinde kutladı.
     Kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve siyah-beyazlı yöneticiler, protokol tribünde büyük sevinç yaşarken, Beşiktaş'ın teknik heyet ve futbolcuları da galibiyet coşkusunu taraftarlarıyla paylaştı.
     Beşiktaşlı taraftarlar, maç boyunca büyük coşku içinde destekledikleri takımlarını karşılaşma sonunda ''Lider buraya'' diye kapalı tribünün önüne çağırıp alkışlarken, şampiyonluk şarkıları söylediler ve uzun süre tribünleri terk etmediler.

BEŞİKTAŞ 4 YIL ARADAN SONRA LİDERLİĞE YÜKSELDİ
BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşmada siyah-beyazlılar, Galatasaray karşısında maçın genelinde iyi bir futbol sergilemese de Nobre'nin kafa golüyle istediği galibiyete ulaştı. Beşiktaş, bu sonuçla puanını 52 yükselterek, 138 hafta sonra ligde liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray ise 51 puanda kalarak, averajla 2. sıraya indi.
     Başkent deplasmanında Ankaragücü ile karşılaşan Fenerbahçe, kötü bir görünüm çizdiği karşılaşmada sahadan 0-0 beraberlikle ayrılarak, 51 puan ve averajla 3. sırada kaldı.
     Ligde kalma mücadelesi veren Bursaspor ile deplasmanda karşılaşan Sivasspor ise son dakikalarda bulduğu golle 3 puana ulaştı. Kırmızı-beyazlılar, bu sonuçla puanını 51'e yükselterek, lider Beşiktaş'ın 1 puan ardından averajla 4. sıraya yerleşti.
     Konyaspor ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor'da ise iniş-çıkışlı grafik sürüyor. Bordo-mavililer, rakibi karşısında 1-0 mağlup olurken, kırmızı kart gören Gökdeniz'i de kaybetti.
     24. haftada sadece 9 gol atılırken, 6 maç beraberlikle sonuçlanırken, 2 karşılaşmayı ev sahibi, 1 mücadeleyi de deplasman takımı kazandı.
     Gol krallığı yarışmasında ise Fenerbahçeli Semih, Ankarasporlu De Nigris, Kayserisporlu Gökhan Ünal ve Trabzonsporlu Gökdeniz 11'er golle ilk sırada yer aldılar. Bu futbolcuları 10'ar golle Mehmet Yıldız (Sivasspor), Holosko (Beşiktaş) ve Nonda (Galatasaray), 9'ar golle de Fenerbahçe'den Alex, Galatasaray'dan Ümit Karan ve Trabzonspor'dan Umut izledi.



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,324 µs