En Sıcak Konular

ERDOĞAN: BU, ÖZGÜRLÜKLERE TAHAMMÜLSÜZLÜKTÜR

2 Mart 2008 19:43 tsi
ERDOĞAN: BU, ÖZGÜRLÜKLERE TAHAMMÜLSÜZLÜKTÜR Erdoğan, ''Zaman zaman duyuyoruz, bazıları çıkıp diyor ki, (Ben yanımda bu başörtülü gençlerin bulunmasını istemiyorum). Bu çok çirkin bir şey, bu özgürlüklere tahammülsüzlüktür, insanlık suçudur'' dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Zaman zaman duyuyoruz, bazıları çıkıp diyor ki, (Ben yanımda bu başörtülü gençlerin bulunmasını istemiyorum). Bu çok çirkin bir şey, bu özgürlüklere tahammülsüzlüktür, insanlık suçudur'' dedi.
     Atatürk Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Kongresinde yaptığı konuşmada, ''AK gençliğin bir özelliği var. Birlik, beraberliğimizin sigortası olan bir gençliksiniz'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Zaman zaman duyuyoruz, bazıları çıkıp diyor ki, (Ben yanımda bu başörtülü gençlerin bulunmasını istemiyorum). Bu çok çirkin bir şey, bu özgürlüklere tahammülsüzlüktür, insanlık suçudur. Ama tam tersi bir cevabı, bakıyorsunuz ki, başörtülü genç bir kız, (Hayır ben mini etekli de olsa, daha farklı da olsa aynı çatı altında bulunmayı, bir özgürlük gereği olarak görüyorum) diyor.
     AK Parti'li gençler olarak sizler bunu devam ettireceksiniz. Kimseyi küçümsemeyeceksiniz. Horlamayacaksınız. Neden? Çünkü biz, yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Biz kuru dogmaların temsilcisi değiliz. Biz sadece özgürlüklerin savunucusuyuz ve bu konuda sonuna kadar özgürlüklere saygılıyız ve kimsenin özgürlük sınırına da tecavüz etmeye niyetimiz yok. Kimsenin de bizim özgürlük sınırlarımıza tecavüz etmesine tahammülümüz yok.''
     Başbakan Erdoğan, sınır ötesine yönelik operasyonla ilgili olarak da ''Bırakın da lütfen bu işi bilenler konuşsun. Bu iktidar, siyasi iktidar olarak kimseden emir almamıştır, emir almaz bunu böyle bilin. Vakti zamanı geldiğinde bunlar tarihe kayıt olarak düşüyor. Biz kimlerin, kimler karşısında el pençe divana durduğunu biliriz. Kimlerin kimlerle görüşmek için randevu talebinde bulunup, randevu alamadıklarını gayet iyi biliriz" dedi.
     Terörle mücadelenin bitmediğini, nokta koyulmadığını belirten Erdoğan, ''Bu mücadele neyi gerektiriyorsa bundan sonra da aynı kararlılıkla yine devam edecektir. Bunun sadece askeri boyutu yok. Sosyo-ekonomik boyutu var, psikolojik boyutu var, kültürel boyutu var. Bütün yapılması gerekenlerin hepsini yapmak suretiyle terörle mücadele edeceğiz" diye konuştu.
     Konuşmasında, sözü Gazze'de yaşananlara getiren Başbakan Erdoğan, ''Gazze'de yapılan bu saldırıların insani bir izahı yoktur, hukuka dayalı bir izahı yoktur. Ve bu konuda Türkiye Cumhuriyeti olarak bizler İsrail'in bu tavrını açık ve net olarak söylüyorum kınıyoruz. Ayrıca yarın da bakanlar kurulumuzda bu konuyu masaya yatırmak suretiyle atılması gereken ne tür adımlar varsa bunları da atacağız'' dedi.

Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,221 µs