En Sıcak Konular

BAYKAL: YASA ÇIKARSA ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDECEĞİZ

2 Mart 2008 16:41 tsi
BAYKAL: YASA ÇIKARSA ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDECEĞİZ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yerel Yönetimler Yasası çıkarsa, Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini bildirdi.

TEMELLİ - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yerel Yönetimler Yasası çıkarsa, Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini bildirdi.
     Ankara'nın Temelli Beldesi'nde halka hitap eden Baykal, Yerel Yönetimler Yasası ile Temelli Belediyesi'nin kapatılarak Ankara'nın Sincan içesine bağlanmak istendiğini belirterek, bunun doğru bir davranış olmadığını ifade etti. Baykal, ''Temelli'nin hakkını yedirmeyeceğiz'' diye konuştu. Belediye işlerinin çığırından çıktığını öne süren Baykal, hükümetin belediyeleri parçalayarak belediye kıyımı yaptığını savundu.
     Yerel Yönetimler Yasası çıkarsa, Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini bildiren Baykal, ''Hukuk, adalet ve vicdan varsa buna izin vermeyin diyeceğiz. Diyelim ki başaramadık, o zaman eğer Temelli'yi kapatıp bir yere bağlarlarsa ilk CHP iktidarında Temelli'yi yeniden belediye yapacağız'' diye konuştu.
     Belediye önünde toplanan vatandaşlar ise Temelli Belediyesi'nin borcu olmayan ender belediyelerden olduğunu belirterek, Temelli çevresindeki arazilerin satılarak ''Borç içinde yüzen Sincan Belediyesi'ni sübvanse etmek için kullanılacağını'' iddia ettiler.
     Baykal, daha sonra Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu'nu makamında ziyaret etti.
     Baykal, ziyaret öncesinde bir gazetecinin TSK'nın sınırötesi operasyonuna ilişkin sorusu üzerine, Türkiye'nin, söz konusu harekat ile terör örgütü PKK'ya karşı önemli bir mücadele verdiğini söyledi. Başarıdan iftihar ettiklerini belirten Baykal, ancak harekatın terör örgütünün Kuzey Irak'taki kaynaklarını tümüyle tasfiye etmeye imkan verecek kadar uzun olmamasının da üzüntü verici olduğunu ifade etti. Baykal, harekatın bitmesinin herkes için sürpriz olduğunu kaydederek, harekatın ne zaman biteceğinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da haberinin olmadığını öne sürdü.
     TSK'ya nihai sonuç alacak imkanların yaratılması gerektiğini belirten Baykal, askerin buna rağmen kısa sürede üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,608 µs