En Sıcak Konular

BAYKAL'DAN HAREKAT SÜRESİ YORUMU

2 Mart 2008 15:30 tsi
BAYKAL'DAN HAREKAT SÜRESİ YORUMU Baykal, Show Tv'nin canlı yayınına katılarak, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bir askeri kara harekat yapıldıktan sonra, bunun daha kalıcı hedeflerinin olmasının arzu edildiğini belirterek, ''Bu hedeflere yönelik bir çalışmaya içinden geçtiğimiz bu süre el vermemiştir. 8 günde bunun sağlanması mümkün olmamıştır. Mümkün de değildir'' dedi.
     Baykal, Show Tv'nin canlı yayınına katılarak, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.
     Harekatın ne Kuzey Irak halkına ne Kuzey Irak yönetimine ne de Irak yönetimine karşı bir husumet sergilemek amacıyla yapıldığını vurgulayan Baykal, ''Bununla hiç alakası yok. Onların yapmadığı, yapmayı ihmal ettiği, belki yapamadığı, belki yapmayı uygun görmediği ama mutlaka yapılması gereken bir işi 'iş başa düştü' diye nefsi savunma, müdafaa-i hukuk anlayışı içinde hakkımızı, varlığımız savunma anlayışı içinde bizzat biz ele almak zorunda kaldık. Ve bu konuda gerçekten çok güzel bir tablo çıktı'' dedi. Baykal, harekatta özellikle sivillerin hiç bir zarar görmediğine dikkati çekerek, bunun iftihar edilecek bir durum olduğunu söyledi.
     Baykal, terör örgütüne bu bölgede uzun süre göz yumulduğu için mücadelenin de kısa sürede sonuçlandırılmasının mümkün olmadığının anlaşıldığını ifade ederek, ''Ciddi bir kök salma vaziyeti olmuştur. Bunun ortadan kaldırılması için belki bizim daha büyük bir askeri güç oraya ayırmamız, belki daha uzun süreli bir askeri operasyon yapmamız zorunluluğu ortaya çıkmıştır'' dedi.
     Orada daha uzun süreli, daha geniş bir destekle çalışma yapılmasına izin verilmediğini ileri süren Baykal, ''kimin izin vermediği'' sorusu üzerine de operasyonunun askeri boyutunun başarıyla icra edildiğini, ancak siyasi boyutunda sorunların olduğunu söyledi.
     Türkiye'nin harekata ABD ile mutabakat içinde başladığını ifade eden Baykal, ''Harekat Amerikan yetkililerin kısa kesin talebinin dışında sonuçlandırıldı anlayışını irdelemek istiyorum. Eğer gerçekten biz harekatı ABD'den tamamen bağımsız kendimiz bitirme kararı aldıysak bu kararı ne zaman aldık?'' diye sordu.
     Baykal, üniversitelerde başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğinin ardından yaşananların hatırlatılması ve ''üniversitelerdeki türban sorunu nasıl çözülür?'' sorusu üzerine, çözümü şu üç başlıkta şöyle sıraladı:
     ''Bu sorun çözülür mü, çözülür...
     Bir; laiklik konusunda sicili temiz, kafasında ikinci bir proje olmayan, Türkiye'yi bir başka yere taşıdığı kaygısı, kuşkusu hiç bir şekilde akla gelmeyen bir iktidarın varlığıyla çözülür. Laiklik konusunda sicili temiz olmayan, 'laiklik canım, millet isterse kalkar' demiş olan bir iktidara 'sen bu türbanı çöz' dersen, Türkiye perişan olur.
     İki; bunu yapmak isteyenler, olayı din istismarı gibi kesinlikle görmeyecekler. İnsan hak ve özgürlükleri gibi görecekler. Din bağlamında düşünmeyecekler bu işi. Ve biz, bunu örtenlere de saygı göstereceğiz, ister inancı gereği, ister dinsel tercihi gereği, bunu siyasi istismar konusu yapmayacaklar.
     Üç; Türkiye'nin geleceğini, kadınların mümkünse tümünün türbanlı olduğu bir değerler, ahlak sistemine, yaşam tarzına taşımayı marifet bilmeyecekler, bunu uygun görmeyecekler. ''

Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,239 µs