En Sıcak Konular

ATO: DEVLETİN VATANDAŞTAN ALACAKLARI 75 MİLYAR YTL

2 Mart 2008 11:37 tsi
ATO: DEVLETİN VATANDAŞTAN ALACAKLARI 75 MİLYAR YTL ATO Sinan Aygün, devletin vatandaştan vergi ve sigorta alacakları faiz ve cezasıyla birlikte 75 milyar YTL'ye yaklaştığını kaydetti.

ANKARA - Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Sinan Aygün, devletin vatandaştan vergi ve sigorta alacakları faiz ve cezasıyla birlikte 75 milyar YTL'ye yaklaştığını kaydetti.
     Aygün, küçük ve büyük birçok işyerinin devlete olan birikmiş sigorta ve prim borcu nedeniyle kapanmaya ve işçi çıkarmaya başladığını belirterek, ''Durgunluk yüzünden kriz geçirmekte olan piyasalar hükümetten kalp masajı bekliyor. Hükümet bu borçlar için yeni bir ödeme kolaylığı sağlayarak işletmeleri hayata döndürmelidir'' dedi.
     Sinan Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, ekonominin genelinde yaşanan durgunluk, tahsilât ve nakit akışı sorunu yüzünden, küçük-büyük hemen hemen tüm işletmelerin önemli ölçüde sigorta primi ve vergi borcunun biriktiğini vurguladı.
     Maliye ile Sosyal Güvenlik Kurumunun gecikme halinde uyguladığı yüksek faizler ve cezalar yüzünden bu borçların ödenemez bir noktaya ulaştığını kaydeden Aygün, şunları söyledi:
     ''Vatandaşın devlete olan borçları faiz ve cezalarıyla birlikte 74 milyar YTL'ye ulaşmış. Bu borç eklenen faiz ve zamlar yüzünden her geçen ay biraz daha büyüyor ve giderek ödenemez hale geliyor.''
     Devletin, önemli bir bölümü faiz ve cezalardan oluşan bu 74 milyar YTL'lik alacağının piyasanın üzerinde giyotin gibi durduğunu vurgulayan Aygün, ekonomide yaşanan durgunluk yüzünden işleri büyük ölçüde daralan hatta durma noktasına gelen işletmelerin bu birikmiş vergi ve sigorta borçlarını bir kalemde ödeyip kurtulma olanaklarının kalmadığını belirtti.
     Aygün, ''Giyotinin her an boynuna inmesini bekleyen işletmelerimiz, geleceğe dönük hiçbir yatırım kararı alamıyor, istihdamını artıramıyor. Bir kısmı da vergiden sigortadan kurtulmak için kayıt dışına kaçıyor'' dedi.
     Sinan Aygün, ekonominin sıtma nöbetine yakalanır gibi her beş yılda bir birikmiş borç hastalığına yakalanmaması için de vergi ve sigorta yüklerinin indirileceğine yönelik sözün bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,317 µs