En Sıcak Konular

HEKİMLER EYLEME HAZIRLANIYOR

1 Mart 2008 14:43 tsi
HEKİMLER EYLEME HAZIRLANIYOR TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz,Sağlık alanındaki değişikliklerin kar-zarar üzerine kurulduğunu, vatandaşın sağlık hakkının göz ardı edildiğini savundu ve bu gelişmelere karşı TTB olarak bir dizi eylem gerçekleştireceklerini bildirdi.

ANKARA - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Altan Ayaz, sağlık ortamında yapılmakta olan değişikliklerin gerek hastaların kamusal sağlık hizmetlerine ulaşmasında, gerekse hekimlerin mesleki geleceklerinde yaratacağı hak kayıpları konusunda kaygılı olduklarını söyledi.
Ayaz, TTB Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sağlık alanında birçok gelişme yaşandığını belirterek, hastane birlikleri, klinik şef ve şef yardımcılarının atanmasıyla ilgili yasal düzenlemelerin yanı sıra, Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar Kanunu tasarısının TBMM'nin gündeminde olduğunu hatırlattı.
Sağlık alanındaki değişikliklerin kar-zarar üzerine kurulduğunu, vatandaşın sağlık hakkının göz ardı edildiğini savunan Ayaz, bu gelişmelere karşı TTB olarak bir dizi eylem gerçekleştireceklerini bildirdi.
3-8 Mart tarihleri arasında hekimlerin, sağlık hizmetlerinin genel bütçeden finanse edilmesi, kamu hastane birlikleri yasa tasarısının geri çekilmesi, toplumcu kaygı ve kamusal nitelik taşımayan tam gün çalışma girişimlerinin durdurulması gibi taleplerini içeren bir imza kampanyası yürüteceklerini kaydeden Ayaz, 9 Martta da ''Karanlığa karşı duruş eylemi'' adı altında Sağlık Bakanlığı önünde tabip odalarının temsilcilerinin katılımıyla bir basın açıklaması yapılacağını belirtti.
14 Mart Tıp Bayramında ise tüm illerdeki devlet hastaneleri, sağlık ocakları, üniversite hastaneleri ve özel sağlık kurumlarında yarım gün boyunca hizmet sunulmayacağını açıklayan Ayaz, hekimlerin taleplerini dile getirmek üzere ''Beyaz yürüyüş'' yapacaklarını söyledi.

Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,800 µs