En Sıcak Konular

BAĞIŞ: HAREKAT TÜRKİYE'NİN KARARLILIĞINI GÖSTERDİ

1 Mart 2008 09:44 tsi
BAĞIŞ: HAREKAT TÜRKİYE'NİN KARARLILIĞINI GÖSTERDİ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, TSK'nın sınırötesi harekatının, Türkiye'nin PKK terörüne son verme kararlılığını gösterdiğini belirtti.

NEW YORK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, TSK'nın sınırötesi harekatının, Türkiye'nin PKK terörüne son verme kararlılığını gösterdiğini belirtti.
     Washington'daki temaslarının ardından ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Princeton'da düzenlenen ''Türkiye'' konulu konferansa onur konuğu olarak katılan Bağış, Türk dış politikası çerçevesinde yaptığı konuşmasında TSK'nın son operasyonundan söz etti.
     Son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerindeki dönüm noktasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Kasım 2007'deki Beyaz Saray ziyareti olduğunu vurgulayan Bağış, o görüşmede Başkan George Bush'un ''PKK'nın Türkiye'nin, Irak'ın ve ABD'nin ortak düşmanı olduğunu'' söylediğini anımsattı.
     Egemen Bağış şöyle konuştu:
     ''Aktif istihbarat paylaşımının başlamasıyla terör örgütü PKK'nın terörist faaliyetleri ve barınakları konusunda daha net bilgimiz oldu. Bu harekat Türkiye'nin önemli askeri operasyon kabiliyetlerini de sergilemiştir. Türk ordusunun zor arazi ve kış şartlarında ve Orta Doğu düzleminde harekat yeteneği ortaya çıkmıştır. Harekat başarıyla sonuçlanmıştır.''
     Türkiye-ABD stratejik ilişkilerinin ''içinin doldurulması'' konusunda şimdiye dek bazı eksikliklerin bulunduğunu da belirten Bağış, ''Bu harekat Türk-Amerikan ilişkilerine önemli bir içerik kazandırmıştır. Harekat sonucu ABD ile stratejik ilişkilerimizde yeni bir aşama kaydedilmiştir'' diye konuştu.
     Harekatın Türkiye-ABD ve Irak'ın katkılarıyla gerçekleştiğine dikkati çeken Bağış, üçlü işbirliğinin süreceğini ve ''gerekirse operasyonların devam edeceğini'' vurguladı.
     PKK terörüne karşı önemli bir dönemin başlangıcında olunduğunu belirten Bağış, şöyle devam etti:
     ''El Kaide ABD için neyse PKK bizim için odur. Kuzey Irak harekatımızda ABD, Türkiye'ye izin değil, destek vermiştir. İzin söz konusu değildir. İki ülke ilişkilerinde de zaten söz konusu olamaz. Türkiye'nin teröristlere karşı mücadele için ne Irak'a girerken ne de Irak'tan çıkarken izin alması söz konusu değildir. İstihbarat paylaşımı sayesinde kuzey Irak'ta sivil kayıp önlenmiştir.''
     Türkiye'nin bölgesinde önemli bir güç olduğunu ifade eden Bağış, ''ABD Dışişleri Bakanlığının ana gündem maddesi olarak 20 konu başlığı varsa, bunların 15'i de ya Türkiye'yi ilgilendirmektedir ya da Türkiye'nin de ana gündem maddesidir'' dedi.
     Türkiye'nin bu kapsamda küresel sorumlulukları olduğunu kaydeden Bağış, Türkiye'nin ''İslam dünyasının Batı ile uyumunda, bölgede demokratik değerlerin kökleşmesinde, global enerji arzında, ekonomik kalkınma ve istikrar'' konularında önemli sorumlulukları olduğunu belirtti.
     Bağış ''Bu denklemlerden birisinde Türkiye aksarsa, global düzeyde ciddi olumsuzluklar yaşanır'' dedi.

Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,236 µs