En Sıcak Konular

ERDOĞAN: GENELKURMAYLA PLANLANDIĞI ŞEKİLDE YAPILDI

29 Şubat 2008 23:24 tsi
ERDOĞAN: GENELKURMAYLA PLANLANDIĞI ŞEKİLDE YAPILDI Başbakan Erdoğan,sınır ötesi operasyonla ilgili ,"ne gerekiyorsa, takvim nasıl çalıştırılması gerekiyorsa ve vermiş olduğumuz yetki çerçevesi içerisinde Silahlı Kuvvetlerimiz bu çalışmayı götürmüştür" dedi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü unsurlarına yönelik harekatının bölgenin teröristler tarafından kalıcı ve güvenli bir üs bölgesi olarak kullanılmasını önlediğini belirterek, bunun uzun vadede Irak'ın iç barışına da katkı sağlayacağını söyledi.
     Erdoğan, "Kapsamı, çerçevesi ve süresi önceden belirlenmiş olan bu harekattaki hedefimizin sadece sadece terör örgütü olduğunu defalarca dile getirdik. Tabii bunun üzerinde de bir çok spekülasyonlar yapılabilir, ama bunlar Genelkurmayımızla planlandığı şekilde, gerek gidiş, gerek hedefler, dönüş hepsi planlandığı şekliyle olmuştur" dedi.
     Başbakanlık Resmi Konutunda AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine verdiği yemekte Erdoğan, "Harekatın maksadı, 'belli bölgelerdeki terör hedeflerini etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel altyapısını tahrip etmek' olarak belirlenmiştir. Bu maksat da büyük ölçüde hasıl olmuştur. Bu çerçevede birliklerimiz, bugün itibariyle görevlerini tamamlayarak yurt içindeki üslerine, kışlalarına geri dönmüşlerdir" diye konuştu.
     "Ne gerekiyorsa, takvim nasıl çalıştırılması gerekiyorsa ve vermiş olduğumuz yetki çerçevesi içerisinde Silahlı Kuvvetlerimiz bu çalışmayı götürmüştür" diyen Erdoğan, "bölgede terör örgütü dışında hiç kimseye yönelik en ufak olumsuz bir tavrın olmadığını, operasyondan tek bir sivilin dahi zarar görmediğini vurguladı.
     Erdoğan, konuşmasında terörizme karşı uluslar arası mücadelenin önemine de işaret ederek, "Türkiye'de, terör örgütlerine karşı, yargı bir karar verdiği zaman, Avrupalı dostlarımız kapımızdan hiç ayrılmıyorlar. Orada rahat durmayan bu dostlar, acaba kendi ülkelerinde bu teröristlere karşı niçin aynı mekanizmaları zorlamıyorlar" diye konuştu.
     "Eğer terörizmle uluslararası bir dayanışma içinde mücadele vereceksek, kusura bakmayın bu mücadele böyle olmaz. Bu, bir bumerang gibi döner bir gün de bunlara destek verenleri vurur ve vuracaktır. Çünkü bu samimi bir yaklaşım değil" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
     "INTERPOL kırmızı bülteni ve Avrupa tutuklama müzekkeresi ile aranan teröristler, bir AB ülkesinden diğerine seyahat edebiliyorlar, hatta yakalanıp daha sonra bırakılanlar, oradan bakıyorsunuz Kandil'e gidebiliyorlar ve oraya kadar rahatlıkla uçabiliyorlar".
     Erdoğan, uluslar arası düzlemde Avrupalı dostların Türkiye'den beklediği işbirliğini azami ölçüde gösterdiğini, aynı işbirliği anlayışı ve yaklaşımının da Avrupalı dostlardan beklendiğini bildirdi.


Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,969 µs