En Sıcak Konular

ERDOĞAN: HAREKAT TAKVİMİNİ GENELKURMAY BELİRLEDİ

29 Şubat 2008 21:03 tsi
ERDOĞAN: HAREKAT TAKVİMİNİ GENELKURMAY BELİRLEDİ Başbakan Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan Millete Sesleniş konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi harekata değindi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Hükümetin verdiği yetki çerçevesinde Irak'ın Kuzey'indeki terör örgütü hedeflerine yönelik başlattığı hava destekli kara harekatını başarıyla icra ettiğini belirterek, ''Harekatın başlangıç ve bitiş takvimini askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre Genelkurmay Başkanlığımız belirlemiştir'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan Millete Sesleniş konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi harekata değindi.
     Erdoğan, "Harekat, planlamaya uygun olarak başlangıçta öngörüldüğü şekilde tamamlanmıştır. Genelkurmay Başkanlığımız, vurulan hedeflerle ilgili bugün bir açıklama yapmıştır. Daha geniş bir açıklama da sonuçların ayrıntılı teknik değerlendirmesinden sonra yakın zamanda bir basın toplantısıyla yapılacaktır" dedi.
     Terör örgütüne beklemediği bir zamanda gerçekleşen bu baskınla önemli bir darbe vurulduğunun altını çizen Erdoğan, terörle mücadenin, bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
     "Harekata katılan askeri unsurlarımızın ne sivil yerleşim bölgeleri ne de bölge halkına karşı hiçbir olumsuz tavrı olmamıştır" açıklamasında bulunan Erdoğan, vurulan köprüler ve altyapıların bölge halkının yerleşik olarak yaşamadıkları bölgede bulunduğunu ve sadece terör örgütü tarafından kullanıldıkları için hedef alındığını belirterek, şöyle devam etti:
     "Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine ve egemenlik haklarına saygılıyız. Huzur ve istikrarını herkesten çok istiyoruz. Terör örgütünün oradaki varlığının ilişkilerimizi zehirlemesine izin vermemeliyiz, veremeyiz. Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki varlığının sona ermesi, sadece Türkiye'nin yararına değildir. Aynı zamanda ilişkilerimizin gelişmesinin de önü açılacak, hem bölge halkı hem de Irak'ın refah ve istikrarına büyük katkı yapacaktır."
     Erdoğan, terör örgütü mensuplarına, "terör yolu ile hiçbir şey elde edemeyeceklerini" vurgulayarak "Annelerinize, babalarınıza, kardeşlerinize daha fazla acı yaşatmadan girdiğiniz bu yanlış yoldan dönün" çağrısında da bulundu.
     Başbakan Erdoğan, "Türkiye 780 bin kilometre kare toprağıyla, bütün bölgeleriyle, 70 milyon insanıyla bir bütün olarak gelişecek, kalkınacak, özgürleşecek. Zaman akıl ve sağduyuyla hareket etme zamanıdır. Bölücü terör örgütünün hedefi, birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Teröre verilecek en güzel cevap da birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek yek vücut olmaktır. Bunu bozacak hamasi, dışlayıcı, ayrıştırıcı söylemlerden kaçınmak hepimizin en öncelikli sorumluluğu olmalıdır" diye konuştu.

 



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,521 µs