En Sıcak Konular

EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SONA ERDİ

29 Şubat 2008 19:45 tsi
EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SONA ERDİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Ekonomi Değerlendirme Toplantısı sona erdi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Ekonomi Değerlendirme Toplantısı sona erdi.
     Başbakanlık yeni binada son iç ve dış ekonomik gelişmeleri değerlendirmek üzere yapılan toplantı yaklaşık 7.5 saat sürdü.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in erken ayrıldığı toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı.
     Toplantıda ayrıca AK Parti Genel Başkan yardımcıları Reha Denemeç, Bülent Gedikli, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM Plan Bütçe Komisyon üyeleri Mustafa Açıkalın, Alaaddin Büyükkaya, Halil Aydoğan da yer aldı.

BAŞBAKANLIKTAN "EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI" AÇIKLAMASI
    Son dönem izlenen politikalar sonucunda Türkiye'nin ciddi bir istikrara kavuştuğu muhtemel riskler karşısında kendisini koruyabilme özelliği geliştirdiği ve doğrudan küresel yatırımlar için çekiciliğini devam ettirdiği bildirildi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılan ekonomi değerlendirme toplantısında son bir ay içindeki gelişmeler gözden geçirildi.
     Başbakanlıktan toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, 2007 yılı Temmuz ayından sonra daha da belirginleşen ABD konut piyasasındaki sorunlar ve bu sorunların kredi piyasalarına yansıması sürecinin devam ettiğine dikkat çekilerek, ''Özellikle kredi koşullarının sıkılaşması ve risklerin yeniden fiyatlandırılması sürecinin küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına yol açan tahmin edilmektedir'' denildi.
     Önümüzdeki dönemde ihtiyatlı, disiplinli ve tutarlı politika çerçevesinin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanan açıklamada, mali disiplinin korunacağı, harcamalarda bütçe büyüklüklerine bağlı kalınacağı, enflasyonu hedeflenen düzeye indirme kararlılığından taviz verilmeyeceği, özelleştirme programının kararlılıkla uygulanacağı, yapısal reformların süratle hayata geçirileceğinin altı çizildi.
     Dünya ekonomisinde ve uluslararası finans dünyasında belirsizliklerin devam ettiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Son bir aylık süreçte dünya ekonomisinde yaşanan belirsizliklerin Türkiye ekonomisine yansımaları sınırlı olmuştur. Ocak ayında iç ve dış talebe ilişkin göstergeler olumlu seyretmiştir. Diğer taraftan finansal piyasalarda da uluslararası piyasalardaki belirsizliklere rağmen önemli bir dalgalanma yaşanmamıştır.''



Bu haber 362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,836 µs