En Sıcak Konular

Bahçeli; '30 Ağustos'tan hoşlanmayanlar var'

30 Ağustos 2007 13:42 tsi
Bahçeli; '30 Ağustos'tan hoşlanmayanlar var' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos deyince gözleri yaşarmayana dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.


Devlet Bahçeli 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletine reva görülen esareti reddederek Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders verdiklerini belirtti.

“Türk kurtuluş mücadelesi, bir milletin varolma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği bir meşale olmuş ve kutlu bir dönem olarak tarihteki ayrıcalıklı yerini almıştır” diyen Bahçeli, Anadolu'nun ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil edildiğini kaydetti.

Cumhuriyetin ilanı ile neticelenen bu muhteşem sonucun Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilemeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olduğunu da ifade eden Bahçeli şöyle devam etti:

“Bu açıdan Kurtuluş Savaşımız, sebep ve sonuçları ile hatıraları yaşatılarak gelecek nesillere mutlaka aktarılması şart olan, kutlu ecdadımızın kahramanlık destanları ve tarihi hatıralarıdır. Büyük Türk milleti, ancak bu yolla milli devlet, üniter yapı ve milli kimliğe yönelik tehditlere karşı gelecek nesillerin teyakkuz halinde bulunmasını sağlayabilir.

Bu itibarla, 30 Ağustos deyince, gözleri hasretle yaşarmayan, göğüsleri gururla kabarmayan, yürekleri coşkuyla çarpmayanlara dikkat edilmesi bir vatan görevi haline gelmiş bulunmaktadır.

Bu zaferle ortaya çıkan sonuçtan bugün de birliğimize, dirliğimize, varlığımıza yönelik emeller besleyenlerin ibret ve ders alması gereken mesajlar vardır. Yine Ağustos ayında kazanılan ve Türklere Anadolu'nun kapılarını 936 yıl önce açan Malazgirt Meydan Muharebesi Türk milletinin son yurdunun Anadolu olduğunun tarihi işaretidir.

Bu itibarla tarihi zaferlerimizin yıldönümünde, tartışmaya açılacak vatan toprağımızın ve milli birliğimizin olmadığını herkesin çok iyi bir şekilde anlaması gerekmektedir.


Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,575 µs