En Sıcak Konular

RUSLAR PAZAR GÜNÜ SANDIK BAŞINA GİDİYOR

29 Şubat 2008 09:57 tsi
RUSLAR PAZAR GÜNÜ SANDIK BAŞINA GİDİYOR Rusya'da halk yeni devlet başkanını seçmek için pazar günü sandık başına gitmeye hazırlanıyor...

MOSKOVA - Rusya'da halk yeni devlet başkanını seçmek için pazar günü sandık başına gitmeye hazırlanırken, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in desteklediği Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitriy Medvedev'in yüzde 70 oranında oy alarak seçilmesi bekleniyor.
     Medvedev'in seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılmasından dolayı, seçim heyecanı yaşanmıyor. İktidardaki Birleşik Rusya Partisi de bu rehavetin halka yansıyıp katılımın düşük olmasını engellemek için afişlerle ve GSM abonelerine kısa mesaj yoluyla sandığa gitme çağrısında bulunuyor.
     Putin, Medvedev'in başkan seçilmesi halinde Rus kabinesinde başbakan olarak görev yapacağını açıkladı. Muhalefet de seçimin sonucunun önceden belli olduğunu belirterek, Kremlin'i diktatörlükle suçluyor.
     Kremlin'e muhalif partiler, seçmenlerin gerçek bir tercihten mahrum bırakıldıklarını, çünkü ülkedeki büyük televizyonların sık sık Medvedev'i ekrana taşıdıklarını, kendilerine ise çok az yer verdiğini savunuyorlar.
     Medvedev de seçim konuşmalarında, Putin'in ekonomi politikalarına vurgu yaparak, ''Eğer devleti yönetme yetkisi bana verilirse Başkan Vladimir Vladimiroviç Putin'in politikalarını devam ettireceğim. Eğer sayın Putin ile birlikte olursak bu formatın ülkemizin çıkarına olduğuna inanıyorum'' ifadesini kullandı.
     Rus Anayasasına göre, aynı kişi üst üste sadece 2 dönem devlet başkanlığı yapabiliyor. Putin, Anayasanın kendisi için değiştirilmesine karşı olduğunu belirterek bu yoldaki girişimleri engellemiş, ancak Medvedev'in başkan olması halinde Rus hükümetinin başında yer alabileceğini açıklamıştı.
     Rusya Devlet başkanlığı seçimlerini birçok batılı gözlemci kuruluş da çeşitli zorluklar çıkarıldığı gerekçesiyle izlememe kararı almıştı.
     Medvedev'in Başkanlığı döneminde Rusya-Türkiye ilişkilerinde çok radikal bir değişiklik beklenmiyor. Mevcut adaylar içinde Türkiye'yi en yakından tanıyan isim de yine Medvedev.
     Gazprom'dan sorumlu olan Medvedev, bu çerçevede Türkiye'yi yakından tanıma şansı buldu. Analistler, enerji politikasının yeni başkanın gündeminde de önemli yer tutacağını, dolayısıyla iki ülke ilişkilerinde ilerleminin ivme kazanarak devam edebileceğine dikkat çekiyorlar.

Bu haber 244 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,913 µs