En Sıcak Konular

ÇELİK'TEN ÜAK'NIN BİLDİRİSİNE TEPKİ

28 Şubat 2008 20:45 tsi
ÇELİK'TEN ÜAK'NIN BİLDİRİSİNE TEPKİ Milli Eğitim Bakanı Çelik, ÜAK'ın yayınladığı bildiriyi değerlendirerek,''Türk milletinin iradesine karşı durmak gibi bir görevi kimse ÜAK'a vermemiştir'' dedi.

SAMSUN - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) yayınladığı bildiriyi değerlendirerek, ''Türk milletinin iradesine karşı durmak gibi bir görevi kimse ÜAK'a vermemiştir'' dedi.
     Çelik, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde ÜAK'ın bildirisiyle ilgili yaptığı açıklamada, ÜAK'ın işleyişi ve kuruluşunun Yükseköğretim Kanunu'nun 11 Maddesi ile düzenlendiğini hatırlatarak, ''Bunlar arasında yasak koyma veya yasak kaldırma yoktur. ÜAK özellikle akademik işleyişle ilgilenmesi gereken bir kuruldur ve bu görevler kanunla verilmiştir'' diye konuştu.
     ÜAK'ın siyaset yapamayacağını, öğretim üyelerinin bireysel olarak siyaset yapabileceklerini ifade eden Bakan Çelik, konuşmasını ''Ancak rektör unvanı altında, ÜAK üyesi, başkanı adı altında Türk Milletinin iradesine karşı durmak gibi bir görevi kimse ÜAK'a vermemiştir. Anayasa'dan ve yasalardan alınmamış olan bir hakkı ve yetkiyi de hiç kimse kullanamaz. Pozisyonu ne olursa olsun hukuk devletinde herkes hakkını da haddini de bilmek zorundadır'' dedi.
     ÜAK başkanını ve üyelerini makuliyete davet eden Çelik, konuşmasında, ''Üniversiteler kimsenin babasının malı değildir'' ifadesine yer verdi
     Çelik, ÜAK'ın olağanüstü toplanmasını ve yayınladıkları bildiriyi yanlış bir tutum olarak değerlendiren Bakan Çelik, ''Bir özgürlük istemek için ortaya bir tavır konabilir ama başkalarının özgürlüğüne engel olmak için kimse bir hak iddiasında bulunamaz'' diye konuştu.
     YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Bakan Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın bugüne kadar yaptıklarında suç unsuru görmediğini söyledi.
     YÖK Başkanının üniversitelere gönderdiği genelgenin yapılması gereken davranış olduğunu belirten Bakan Çelik, ''Sayın YÖK Başkanının bugüne kadar yaptıklarında bir suç unsuru yoktur. Üniversitelere gönderdiği genelge aslında yapılması gerekenin tebliğ edilmesinden ibarettir. ÜAK üyeleri aslında kendi görevleri olmayan bir bildiri yayınlamakla suç işliyor'' dedi.


Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,468 µs