En Sıcak Konular

Fenerbahçe'den harika sonuç; 0 - 2

29 Ağustos 2007 23:45 tsi
Fenerbahçe'den harika sonuç;  0 - 2 Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın RSC Anderlecht takımı'nı ,Fenerbahçe 2 - 0 ' la geçti


Fenerbahçe, Belçika'da tarih yazdı... Sarı-Lacivertli ekip, ilk maçta mağlup ettiği Anderlecht'i kendi evinde de yendi. Temsilcimiz, Anderlecht'i Avrupa'a ilk eleyen Türk ekibi olurken, adını da Devler Ligi'ne yazdırmayı bildi.

Stat:
Hakemler: Massimo Busacca, Matthias Arnet, Stephane CuhatI (İsviçre)
    
Anderlecht: Zitka, Wasiliewski, Pareja, Juhasz, Deschacht, Biglia, Ahmed
Hassan, Polak, Vandame, Boussoufa, Tchite
    
Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Deniz, Aurelio, Tümer, Alex, Kezman
    
Gol: Dk. 5 Kezman (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 43 Biglia (Anderlecht), Dk. 31 Deniz (Fenerbahçe)



MAÇTAN DAKİKALAR...

4. dakika. Fenerbahçe sol kanattan atak geliştirdi. Ceza sahasına Kezman'ın ortasını Anderlecht savunması köşe vuruşuna çeldi. Köşe atışını Alex kullandı. Kale sahasına inen topu Anderlecht savunması uzaklaştıramadı. Altıpas üzerinde boşta kalan topa Aurelio vurmak istedi.Kezman altıpas üzerinden sert vuruş ile topu Anderlecht ağlarına bıraktı. 1-0

7. dakika oynanıyor. Anderlecht sol kanattan etkili geldi. Boussafa çok sert vurdu sol çaprazdan ama top yan ağlarda kaldı.

10. dakika. Fenerbahçe yine Anderlecht kalesine etkili gitti. Ceza sahasında Kezman rakibiyle ikili mücadeye girdi. Top bir anda Alex'in önünde kaldı. Bu futbolcunun şutu yerden sekip ağlara gitti. Maçın İsviçreli hakemi,Kezman'ın rakibine faul yaptığını işaret etti.

20. dakika. Fenerbahçe 2. gole Deivid ile çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan taç atışında topu alan Tümer ceza sahasının önüne doğru ortasını kesti. 18 yayının ilk metrelerinde Deivid füze gibi bir kafa şutu çıkarttı. Meşin yuvarlak 90 tabir edilen yere çarparak oyunun alanına geri döndü.

23. dakika.Sol kanattan gelişen etkili atakta Boussafa kale alanına ortasını yaptı. Volkan zamanında kalesinden çıkarak topu kontrol etmeyi başardı.

26. dakika. Anderlecht 18 yayının hemen üzerinden serbest vuruşu Boussafa ile kullandı. Bu futbolcunun sert şutu üst direkte patladı. Altıpasta boşta kalan topu Sarı-Lacivertli futbolcular zamanında bir müdahele ile uzaklaştırdı.

30. dakika. Fenerbahçe 2. gole Alex ile çok yaklaştı. Sağdan gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahasına kesilen topa kaleci  Zitka hatalı çıktı. Ceza sahası önünde kalenin boş olduğu pozisyonda top Alex'in önünde kaldı. Brezilyalı yıldız meşin yuvarlağı kale yerine rakibine nişanladı. Dönen top tekrar Alex'te kaldı. Bu gollük pozisyonda da Alex topu boş kale yerine kaleci  Zitka'ya teslim etti.

31. dakika. Fenerbahçe'de Deniz, rakibine yaptığı faul sonrası maçın ilk sarı kartını gördü.

33. dakika. Anderlecht beraberlik golüne yine çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe atışıda Van Damme yükselip kafayı vurdu. Sert giden top üst direkten döndü. Ceza sahasına inen topu Boussafa kafa ile kale alanındaki Ahmed Hassan'ın önüne indirmek istedi. Kaleci Volkan uzanarak topu kontrol etti.

35. dakika. Anderlecht beraberlik golü için Fenerbahçe kalesine etkili ataklarla geldi. Anderlecht  sağ kanattan köşe atışı kullandı. Kale alanına inen topu Volkan çıkarak yumrukladı.

40. dakika. Fenerbahçe ani gelişen atakta Kezman ile Anderlecht kalesini zorladı. Orta sahada Alex'in derin pasına hareketlenen Sırp golcü ceza sahasına sokuldu. Kezman ilk pozisyonda şutunu atmak yerine topu geri çekip sol ayağıyla vurdu. Top kalenin yanından auta çıktı.

 43. dakika. Anderlecht'te Biglia hakemin faul düdüğüne itiraz edince sarı kartı gördü.

45. dakika. Fenerbahçe'de Tümer Anderlecht kalesini uzaktan yokladı. Ceza sahasının dışında topu önünde bulan Tümer, şutunu attı. Savunmaya çarpan top kornere çıktı. Köşe atışında önce Lugano sonra Deniz topa istediği gibi vuramadı.

Karşılaşmanın ilk yarısında hakem uzatma oynatmadı. Fenerbahçe, ilk 45 dakikayı Kezman'ın 4. dakika attığı gole Anderlecht karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI
.
48. dakika. Anderlecht sol kanattan etkili geldi. Ceza sahasına yapılan ortada Roberto Carlos rakibinin hareketiyle yerde kaldı. Hakem devam dedi. Devam eden atakta Fener savunması topu kornerle uzaklaştırdı.

50. dakika. Fenerbahçe hızlı gelişen atakta 2. gole Kezman ile çok yaklaştı. Orta sahada topla buluşan Alex, Kezman'ı ara pasıyla savunmanın arkasına kaçırdı. Sırp golcü kalesinden ileri çıkan Zitka'yı aşırtma bir vuruşla avlamak istedi. Kezman'ın şık vuruşu yetirince yüksek olmayınca kaleci ağlara giden topu yükselerek son anda kontrol etmeyi başardı.

52. dakika. Anderlecht, Fener kalesine hızlı geldi. Ceza sahasının önünde topla buluşan Polak yerden sert vurdu. Volkan soluna kapanarak topu kontrol etmeyi başardı.

55. dakika. Fenerbahçe 2. gole yine çok yaklaştı. Orta sahada topla buluşan Alex şık çalımlarla rakiplerinden sıyrıldıktan sonra soldan bindiren Carlos'u topla buluşturdu. Arka direkte Kezman bomboş pozisyonda top beklerken Carlos Alex'i düşündü. Alex'in vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

57. dakika. Anderlecht'te Boussafa yerini Thereau'ya bıraktı.

61. dakika. Fenerbahçe'de Deivid serbest atış kullanmak üzere olan rakibinin topu gereksiz yere uzaklaştırınca kartı gördü.

63. dakika. Anderlecht sağdan atak geliştirdi. Ceza sahasına gönderilen topa Volkan çıkıp yumruğu vurdu. Top kısa düştü. Tekrar ceza sahasına doldurulan top Carlos'un kontrolünde auta çıktı.

66. dakika.Anderlecht ceza sahasın dışından serbest atış kullandı. Kale sahasına gelen top bir anda boşta kaldı. Son anda Önder topu kornere çeldi.

67. dakika. Fenerbahçe'de Tümer kenara alındı. Colin Kazım oyuna dahil oldu.

68. dakika. Anderlecht atağında ceza sahasının sağında topla buluşan Tchite
sert vurdu. Kaleci Volkan üzerine gelen topu kapanarak kontrol etmeyi bildi.

70. dakika. Fenerbahçe 2. gole Alex ile yaklaştı. Ani gelişen atakta Colin Kazım soldan atılan ters topla sağ kanattan Anderlecht yarı sahasına geçti. Topu ceza sahasında sıfıra kadar taşıyıp arka direğe harika bir top kesti. Brezilyalı futbolcu topun gelişine vurdu. Kaleci Zitka yerden seken topu iki hamlede kontrol etti.

75. dakika. Fenerbahçe 2. golü Alex ile buldu. Sağ kanatta topu alan Deniz, savunmanın arkasına sarkan Alex'i harika bir pasla topla buluşturdu. Alex, topu kontrol edip ceza sahasına sokulduğu anda plase bir vuruşla köşeyi gördü. Meşin yuvarlak kaleci Zitka'nın solundan 2. kez Anderlecht ağlarına takıldı.

76. dakika. Fenerbahçe'de golü atan Alex yerine Selçuk'a bıraktı

77. dakika. Anderlecht 2 değişikliğe birden gitti; Goor, Van Damme'ın yerine girdi. Legear 'da Wasiliewski'nin yerine oyuna dahil oldu.

82. dakika. Anderlecht tribünlerinden olaylar çıktı. Yan hakem orta hakemin yanına kadar geldi. Maç bir süre durdu.

83. dakika. Anderlecht gole Tchite ile yaklaştı. Sol kanatta ceza sahasının önünde topla bulaşan Tchite yerden sert vurdu. Direğin dibine giden topu Volkan harika uzanarak parmaklarının ucuyla kornere çelmeyi başardı.

86. dakika. Fenerbahçe'de Önder Turacı sarı kart gören isim oldu.

90. dakika. Maçın normal süresi bitti.

Maçın uzatma anlarına başka gol olmadı. Sarı-Lacivertlli ekip, ilk maçta Kadıköy'de 1-0 mağlup ettiği Anderlecht'i deplasmanda Kezman ve Alex'in attığı gollerle 2-0 mağlup ederek adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırdı.



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,038 µs