En Sıcak Konular

PROF. AKAYDIN: 'ONURLA DİMDİK AYAKTAYIZ'

28 Şubat 2008 16:38 tsi
PROF. AKAYDIN: 'ONURLA DİMDİK AYAKTAYIZ' ÜAK toplantısının ardından hazırlanan bildiriyi okuyan Akaydın, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ANKARA - Üniversitelerarası Kurul Başkanı (ÜAK) ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ''Cumhuriyet'in, temel ülküsünü, felsefesini yaşatmaya son derece kararlı, bir sorumluluk taşıyan ve onurla dimdik ayakta duran rektörler ve üniversiteler olduklarını'' belirtti.
     ÜAK toplantısının ardından hazırlanan bildiriyi okuyan Akaydın, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, ''AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat rektörlerin suç işlediği gerekçesiyle savcıları göreve çağırdı'' sözleri üzerine Akaydın, ''Biz de zaten savcıları başka bir anlamda göreve çağırdık. Konu savcıların takdiridir. Biz Cumhuriyet'in temel ülküsünü, felsefesini yaşatmaya, son derece kararlı bir sorumluluğu taşıyan, onurla dimdik ayakta duran rektörleriz ve üniversiteleriz. Herkes de şunu biliyor ki Cumhuriyet'in savcıları da adı üstünde Cumhuriyet'in savcıları. Yani onlarla ortak bir ülkümüz var'' dedi.
     Akaydın'ın bu sözleri ÜAK üyelerince bir süre alkışlandı.
     Gazetecilerin aynı yöndeki bir başka sorusu üzerine Akaydın, ''Bu soru soruldu. Biz de dedik ki eğer öyleyse bunu göğüslemeye hazırız. Biz Cumhuriyet'in rektörleriyiz. O da Cumhuriyet'in savcılarını davet etmiş. Bu da ne kadar kaotik bir durum olduğunun göstergesi. Onlar da bizim kadar Cumhuriyet'i korumakla yükümlüler'' dedi.
     ''Suç duyurusunda bulunacak mısınız?'' sorusuna Akaydın, ''Böyle bir karar çıkmadı, dikkat ederseniz ama metnin içeriğinde mealen var. Yorumunu siz yapın'' yanıtını verdi.
     Bir gazetecinin ''YÖK Başkanı'nı istifaya çağırdınız ve istifa etmezse görevden alınmasını istediniz. Eğer bunlar gerçekleşmezse ne yapacaksınız?'' sorusunu Akaydın şöyle yanıtladı:
     ''Yerimizde kaldığımız, görevimize devam etme ortamı bizim elimizden alınmadığı sürece, ne dediğim çok açık, Cumhuriyet'in ilkelerini korumaya ve eğitim öğretim kalitemizi üst düzeyde yürütmeye, araştırma potansiyelimizden taviz vermemeye kararlıyız. Bugün değinmediğimiz çok başka ciddi sorunlarımız da var ama en ciddi sorun olduğu için buna vurgu yaptık. Kadrosal kısıtlamalardan hepiniz haberdarsınız.''

Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,387 µs