En Sıcak Konular

GÖNÜL: NE KADAR GEREKİRSE O KADAR KALACAĞIZ

28 Şubat 2008 11:30 tsi
 GÖNÜL: NE KADAR GEREKİRSE O KADAR KALACAĞIZ Milli Savunma Bakanı Gönül, ''Ne kadar gerekirse o kadar kalacağız. Kış koşulları var. Görev tamamlandığında orada kalmak niyetimiz yok'' dedi.

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne karşı yürüttüğü kara harekatı ile ilgili olarak, ''Bu sadece hukuk ve düzeni oluşturma hareketi. Sadece bu. Ne kadar gerekirse o kadar kalacağız. Kış koşulları var. Görev tamamlandığında orada kalmak niyetimiz yok'' dedi.
     ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Milli Savunma Bakanı Gönül'ü makamında ziyaret etti. İki Bakan, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.
     Türkiye'nin tüm diplomatik girişimlerine rağmen terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde varlığını sürdürmesi neticesinde, Hükümetin 28 Kasım 2007 tarihinde TSK'ya sınır ötesi operasyon konusunda gerekli yetkiyi verdiğini anlatan Gönül, şunları kaydetti:
     ''ABD tarafından elde edilen istihbari bilgilerin Türkiye ile paylaşılması, Irak hava sahasının açılması ve Irak üzerindeki otoritenin Türkiye lehinde kullanılması neticesinde terör örgütüne yönelik harekat hava kuvvetlerimizin başarılı nokta operasyonları ile başlatılmış; buna ilave olarak yurt içerisindeki kara operasyonları devam ederken 21 Şubat 2008 tarihinden itibaren Irak'ın kuzeyine yönelik kara harekatı safhasına geçilmiştir. Bugüne kadar çeşitli vesilelerle ifade edildiği gibi başlatılan kara harekatının maksadı PKK terör örgütü unsurlarının etkisiz kılınması ve bölgedeki örgütsel altyapının kullanılmaz hale getirilmesidir. Yaptığımız bu harekatın yalnızca Türkiye'nin değil, Irak halkının güvenliği ve bölgenin istikrarına da katkıda bulunacağına inanıyorum'' dedi.
     İki ülke arasındaki ilişkilerin bu şekilde yoğun olması ve Bakan Gates'in ziyaretinin stratejik ortaklık çerçevesinde ABD ve Türkiye'nin birbirleri için ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Gönül, iki ülke arasındaki savunma sanayi ve askeri işbirliği alanında sürdürülen yoğun faaliyetlerin siyasi alandaki uyumun da bir göstergesi olduğunu söyledi.
     Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gönül, operasyonun ne kadar süreceğinin sorulması üzerine, ''İlk olarak şunu ifade etmeliyim. Türk askerleri sivil yapılar ve köyler değil, PKK kampları ve binaları için alana girdi. Bu sebeple bütün bu altyapıyı sona erdirince orada kalmak için bir ihtiyaç yok. Herhangi bir sivil yapıyı veya sivil otoriteleri rahatsız etmek, iç politikaya karışmak ve herhangi bir alanı işgal etmek niyetimiz yok. Bu sadece hukuk ve düzeni oluşturma hareketi. Sadece bu. Ne kadar gerekirse o kadar kalacağız. Kış koşulları var. Görev tamamlandığında orada kalmak niyetimiz yok'' karşılığını verdi.


Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,446 µs