En Sıcak Konular

28 Şubat 2008 Türkiye Gündemi

28 Şubat 2008 10:20 tsi
28 Şubat 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak...


1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
    
     2- ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in temasları...
     - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Savunma Bakanı Gates ile bakanlıkta görüşüyor.
     - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Gates'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Gates, Başbakan Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edilecek.
    
     3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM ile KKTC Yakındoğu Üniversitesi arasında Bütünleşik Kütüphane Otomasyon Programı (KOHA) İşbirliği Protokolü'nün Mecliste düzenlenecek imza törenine katılacak.
     - Toptan, Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi Zakir Haşimov ile Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Olexandr Mischenko'yu ayrı ayrı kabul edecek.
    
     4- Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütüne yönelik kara harekatına ilişkin gelişmeler izleniyor.
    
     5- Şehitlerimizi uğurluyoruz...
     - Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü terör örgütüne yönelik harekatta şehit olan Jandarma Astsubay Hüseyin Doğan için Ankara'da Kocatepe Camisi'nde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı tören düzenlenecek.
     - Şehit askerlerden Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Yusuf'un cenazesi Çankırı'daki törenin ardından Yapraklı ilçesinde, Komando Er Ahmet Bayazıt'ın cenazesi Ordu'da düzenlenecek törenden sonra Gökömer köyünde, Piyade Onbaşı Dursun Demirkol'un cenazesi Çorum'un Mecitözü ilçesi Çitli köyünde, Piyade Uzman Onbaşı Fatih Gök'ün cenazesi ise Kahramanmaraş'ta toprağa verilecek.
    
     6- Resmi bir ziyaret için Ankara'ya gelen İspanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Felix Sanz Roldan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret edecek.
    
     7- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci Gayri Resmi Dışişleri Bakanları toplantısına katılıyor.
    
     8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Irak'ın Ankara Büyükelçisi Sabah Cemil Omran, mayıs ayında Gaziantep'te yapılacak 3. Irak Uluslararası Fuarı ile ilgili olarak Ankara'da basın toplantısı düzenleyecekler.
    
     9- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sivil Savunma Teşkilatının
     kuruluşunun 49. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törene katılacak.
    
     10- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Samsun'da...
     - Çelik, eğitime destek kampanyası kapsamında yaptırılacak 3 okul ile 1 yurt protokolünün imza töreninde bulunacak; ayrıca, Terme, 19 Mayıs ve Bafra ilçelerinde okul açılışları yapacak.
    
     11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Hacettepe Üniversitesi Teknokent AŞ'nin 1. Ar-Ge ve 2. Ar-Ge binalarının açılış töreninde konuşacak.
    
     12- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, gümrük kapıları dışında mektupla, elektronik ortamda veya yaşadıkları ülkelerde oy kullanabilmelerine olanak sağlayan tasarı görüşülecek.
     - CHP Grup başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay, ortak basın toplantısı düzenleyecek.
     - İçişleri Komisyonunda, nüfusu 2 binin altına düşen 863 belde ve ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması, kimi belediyelerin birleştirilmesi ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören yasa tasarısı görüşülecek.
     - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sürecek.
     - Tarım Komisyonu'nda, Tapu Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ele alınacak.
     - Türkçedeki bozulma ve buna karşı alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan araştırma komisyonu, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Akalın'ı dinleyecek.
    
     13- Üniversitelerarası Kurul, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın başkanlığında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde toplanıyor.
    
     14- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara'da, BASK imza standını ziyaret edecek ve Temelli beldesindeki mitinge katılacak; ayrıca, Eskişehir'de Hasan Ali Yücel'i anma toplantısında konuşacak.
    
     15- Sabancı Holding'in 2007 yılı faaliyetlerinin değerlendirileceği ve 2008 yılına yönelik hedef ve projelerin paylaşılacağı ''Sabancı Holding Yıllık Paylaşım Toplantısı 2008'' İstanbul'da, Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü'nün katılımıyla düzenlenecek.
    
     16- ADAM Sosyal Bilimler Araştırma Merkezi'nce İstanbul'da düzenlenecek ''Irak Çalıştayı''nda, ''Irak'ta Özel Mülkiyet ve Azınlık Hakları'' konusu ele alınacak.
    
     17- Toplantı... Kongre... Fuar...Seminer...Ziyaret...
     - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Merkez Bankası işbirliğiyle başlatılan ''Küresel Ekonomiye Entegrasyon Sürecinde Büyüme'' başlıklı proje kapsamındaki ilk rapor olan ''Türkiye'nin Üretim ve Dış Ticaret Yapısında Dönüşüm: Küresel Makroekonomik Yönelimler ve Yansımalar'' çalışmasını İstanbul'da kamuoyuna tanıtacak.
     - Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Attila Vitai, İstanbul'da, Vodafone'un Türkiye pazarında 2007 yılında elde ettiği sonuçlar ve 2008 yılına bakışını anlatacak.
     - Turkcell'in 2007 yılı finansal sonuçlarına ilişkin basın toplantısı, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katılımıyla İstanbul'da yapılacak.
     - İmalat endüstrisine yönelik World of Industry (WIN) Fuarlarının İkinci Fazı, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak.
     - Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin 50. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da toplanıyor.
     - Kalder Ankara ve Peryön İç Anadolu şubelerinin düzenledikleri 5. İnsan Kaynakları Yönetimi Kongresi ''Rekabetin Merkezinde İK'' temasıyla Ankara'da yapılacak.
     - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Karabağlar semti esnafını ziyaret edecek ve sorunlarını dinleyecek.
     - İzmir'de Kent Fuarları açılacak.
     - KTO-Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi'nde, Konya Ayakkabı Yan Sanayii ve Moda Fuarı'nın açılışı yapılacak.
     - Turistlere internet üzerinden rezervasyon olanağı sağlayan ''online turizm'' semineri, Antalya'da yapılıyor.
     - İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret edecek.
     - Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, MKÜ Tayfur Sökmen Yerleşkesi'nde ''Bilim Dünyasında Kadın'' konulu konferans verecek.
    
     18- Vestel'in kağıtsız hastanesiyle bebekler artık karışmayacak...
     - Birim Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Ayhan Yıldırım:
     - ''Dijital hastaneyi mayıs ayında tanıtacağız. Birçok özelliğimiz dünyada da ilk olacak.''
     - ''Ulusal sağlık bilgi sistemiyle Türkiye, diğer ülkelere referans olacak.''
    
     19- EBRD'nin yeni gözdesi Türkiye...
     - Orta Avrupa ülkelerinden çekilecek olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), yatırımlarda önceliği Türkiye'ye vermeyi planlıyor.
     - EBRD, AB'nin de desteklemesi durumunda, Türkiye'de ofis açacak.
    
     20- Uğruna can veren kahramanları kucaklayan Gelibolu Yarımadası...
     - Çanakkale'yi Türk ve dünya tarihinin merkezine yerleştiren Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı, her adımda ''Mehmetçik''in vatan ve ulus sevgisinin çarpıcı bir biçimde göz önüne serildiği Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik ve anıtlar, o günlerin anısını ziyaretçilerin benliklerinde canlandırıyor.
    
     21- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa sınavları...
     - ULEB Avrupa Ligi 2. Tur (D) ve (E) gruplarında Türk takımlarından Efes Pilsen deplasmanda Sırp rakibi BC Partizan Igokea Belgrad, Fenerbahçe Ülker de İstanbul'da Litvanya'nın BC Lietuvos Rytas Vilnius takımıyla 3. hafta maçlarını yapacaklar.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında da Galatasaray, İstanbul'da İsrail'in Electra Ramat-Hasharon takımını konuk edecek.
    
     22- TFF 2. Lig 1. Klasman Grubu'nda 3. hafta maçları yapılacak.
    
     23- 7. Avrupa Futsal Şampiyonası ön eleme turu grup mücadelesi, Kuşadası'da başlıyor.
     - Türkiye, ilk maçını Slovakya ile yapacak.
    
     24- Turkcell Süper Lig'de 24. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.
    
     25- Kulüplerarası Açık Yaş Yüzme Birinciliği müsabakaları, İzmir'de sürüyor.



Bu haber 267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,350 µs