En Sıcak Konular

CASEY: TÜRK HÜKÜMETİNE REÇETE SUNMAYA ÇALIŞMIYORUZ

27 Şubat 2008 22:41 tsi
CASEY: TÜRK HÜKÜMETİNE REÇETE SUNMAYA ÇALIŞMIYORUZ ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, Türk liderlerinin, terör örgütü PKK sorununun çözümü yönünde en uygun çözümleri geliştireceğine Washington'ın güveninin tam olduğunu söyledi.

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, Türk liderlerinin, terör örgütü PKK sorununun çözümü yönünde en uygun çözümleri geliştireceğine Washington'ın güveninin tam olduğunu söyledi.
     ABD Dışişleri Bakanlığı'nin günlük brifinginde, ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in ve diğer üst düzey Amerikalı yetkililerin, PKK sorununun çözümü için askeri yöntemlerin yanısıra ekonomik ve siyasal girişimlerin de gerekli olduğu yönündeki açıklamaları hatırlatılarak, siyasal adımlara ilişkin ne kastedildiği soruldu.
     Casey, PKK'nın, ortadan kaldırılması gereken bir terör örgütü olduğunu vurgulayarak, ''Bununla birlikte Türk hükümeti ve herkes, ekonomik kalkınma ve başka tür önlemlerin gereğini dile getirmiş bulunuyor. Türk hükümeti, güneydoğudaki duruma ilişkin iç siyasal cephede kimi adımları zaten atmış durumda'' dedi.
     ''Biz, Türk hükümetinin ne yapması veya yapmaması gerektiği konusunda reçete sunmaya çalışmıyoruz'' diyen Casey, sözlerini, ''Buna Türk halkı karar verecek. Bakan Gates'in sözleri, uzun vadede yalnızca askeri bir çözümün olmadığı ve Türkiye ile Irak arasında bu soruna ilişkin siyasal diyalog bulunması, bizimle ve başkalarıyla çalışılması gibi şeylerin yapılması gerektiği biçimindeki herkesin anlayışını dile getiriyor'' diye konuştu.
     Casey, Türkiye'nin 1990'lı yıllardan bu yana Irak'ta bulunan küçük üslerinin geleceğine ilişkin bir soru üzerine de, bu konuda ABD'nin özel bir pozisyonunun olmadığını söyledi.
     Türkiye ile Irak'in komşu kalmayı sürdüreceklerini belirten Casey, ''Bu tesislerin statüsünün belirlenmesi ve bu konunun nasıl ele alınacağına ilişkin iki tarafça da kabul edilebilir bir anlaşmanın sağlanması, Türk hükümetinin ve Irak hükümetinin işi'' derken, ABD Savunma Bakanı Gates'in, TSK'nın sınır ötesi operasyonunun 1-2 haftada sonuçlandırılmasının yararlı olacağı yönündeki sözlerinin, ABD yönetiminin görüşünü dile getirdiğini de sözlerine ekledi.


Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,299 µs