En Sıcak Konular

GÜL: DEVLETİMİZE TEHDİT OLAN BU UNSUR ORADAN TEMİZLENECEK

27 Şubat 2008 18:33 tsi
GÜL: DEVLETİMİZE TEHDİT OLAN BU UNSUR ORADAN TEMİZLENECEK Gül, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) yöneticilerini kabulünde, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik sınır ötesi kara harekatının hem siyasi hem askeri altyapısının iyi hazırlanmış olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendisine verilen görevi en iyi şekilde yaptığını belirterek, ''Devletimize tehdit olan bu unsur oradan temizlenecek'' dedi.
     Gül, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) yöneticilerini kabulünde, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.
     Alınan bilgiye göre, Gül, bir soru üzerine, "Önce şunu görmek gerekiyor; hiçbir devlet kendi toprakları üzerinde veya sınırına yakın bir yerde illegal bir silahlı güce izin vermez. Ediyorsa zaten devlet olamaz. Terör grubuna asla müsaade etmez. Kuzeyimizdeki otorite boşluğundan dolayı büyük bir yapılanmanın olduğu takip ediliyordu zaten. Yapılması gereken bir şey yapılmış oldu. Bugün ne kadar çok üzülüyoruz, her şehit hepimizi derinden yaralıyor. Ama yarın daha çok şehitle yapmak zorunda kalacaktık" dedi.
     Türkiye'nin harekata ilişkin niyetini tüm dünyaya deklare ettiğini ve niyetin işgal olmadığını vurgulayan Gül, ''Amaç devletimize tehdit olan bu unsuru oradan temizlemek. Bu unsur oradan temizlenecek'' dedi.
     Gerek Irak yönetiminin, gerekse Batı ve Arap ülkelerinin durumu kabullendiğine işaret eden Gül, aksi halde durumun daha zor olacağını kaydetti.
     Gül, ''sınır ötesi kara harekatının başlamasıyla başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliğini onaylamasındaki zamanlamaya yönelik'' eleştirilerin hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:
     ''Yanlış bunlar. Yanlışı düzeltmek gibi bir şeye girmiyorum. Aslında harekat, bir gün önce MGK toplantısında başlatıldı. O gün saat 19.00'da harekat başladı.
     Ertesi gün hafta sonu bitiyordu. Kanaatlerim zaten oluşmuştu. Neticeyi de gördüm. 411 milletvekili, ki bunun içerisinde bağımsızlar ve eski Başbakan da var. Çalışmalar için fırsat talep edilmişti, onları da gördüm. Hafta sonu olunca bunun üzerine normal olarak onayladım. Ayrı ayrı mevzular. Ayrıca 'Aynı gün bu işi yaptı' diye söyleniyor. Böyle değil. Hiç aklımdan, zihnimden geçmedi böyle bir şey. Herkesi kendi açısından siyaset yapıyor olarak gördüm.
     Ayrıca Anayasa'ya göre başkomutansam bütün bu konulardaki bütün milli hassasiyeti en çok göstermesi gereken kişi benim. Kimse kraldan çok da kralcı olmasın.''


Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,288 µs